1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. Швейцария надделя драматично над Швеция на световното по хокей

Швейцария надделя драматично над Швеция на световното по хокей

Чехия срещна сериозни затруднения, но победи Беларус с 2:0

Швейцария надделя драматично над Швеция на световното по хокей

Райън Гарднър отбеляза гол 33 секунди преди финалната сирена за победа на Швейцария с 3:2 над съдомакините от Швеция в мач от световното първенство по хокей на лед за мъже. Гарднър, който е роден в Торонто, получи шайбата в зоната на швейцарците и стреля точно в опразнената мрежа на съперника. Шведите отговориха 11 секунди по-късно с попадение на Симон Хялмарсон, но "Тре кронур" загуби мача и остана с едва 14 победи в 84 мача срещу Швейцария.

По-рано през деня, Чехия срещна сериозни затруднения, но победи Беларус с 2:0. Нападателят на Финикс - Радим Врбата, вкара при пауърплей след 9:57 минути игра в последната третина, а преди това асистира на Якуб Ворачек за първото попадение в мача. В Хелзинки, Финландия се наложи над Германия с 4:3 след продължение, в което точен беше Вели-Мати Савинайнен.

Яне Песонен пък изравни за своя отбор 1:29 минути преди сирената, след като беше подал за другите два гола. Миналогодишният финалист Словакия се наложи с 6:2 над Франция с голове на Михел Миклик, Томаш Заборски, Бранко Радивоевич, Мирослав Шатан, Петер Олвецки и Либор Худачек. Дамиан Ро и Дамиан Флюри вкараха за Франция.