1. Novsport
  2. Тенис
  3. Рафа Надал ще бъде поставен на "Ролан Гарос"

Рафа Надал ще бъде поставен на "Ролан Гарос"

Испанецът няма реални шансове да измести сънародника си Давид Ферер от четвъртото място в класацията на АТP до началото на "Ролан Гарос"

Рафа Надал ще бъде поставен на "Ролан Гарос"

Испанецът Рафаел Надал ще бъде поставен на "Ролан Гарос" според класирането си в световната ранглиста. Директорът на турнира Жилбер Изер намекна през миналия месец, че Надал, който падна на пето място в класацията на АТP след 7-месечно отсъствие заради контузия, може да получи специална протекция, за да избегне евентуален четвъртфинал срещу номер 1 в света Новак Джокович. 

"Надал е най-добрият тенисист в историята на "Ролан Гарос". Нелепо е той да бъде номер 4 или 5. Въпреки това обаче ще бъде поставен според класирането си в световната ранглиста, защото евентуална протекция няма да бъде посрещната добре", коментира Изер. 

Испанецът няма реални шансове да измести сънародника си Давид Ферер от четвъртото място в класацията на АТP до началото на "Ролан Гарос" на 26 май. Както е известно, първите четирима поставени в турнирите не могат да се срещат до полуфиналите.