Рединг изненада Фулъм на "Крейвън Котидж", Бербатов с цял мач (СНИМКИ+ВИДЕО)

Уигън с важна крачка в борбата за оцеляване, вижте всички резултати от играните до момента мачове от 36-ия кръг на Висшата лига

Рединг изненада Фулъм на "Крейвън Котидж", Бербатов с цял мач (СНИМКИ+ВИДЕО)

Изпадналият от Висшата лига тим на Рединг победи с 4:2 като гост Фулъм в двубой от 36-ия кръг на английското първенство. Срещата се игра на стадион „Крейвън Котидж” в Лондон. Цял мач за домакините изигра българският нападател Димитър Бербатов. Другият българин в състава на Фулъм – Станислав Манолев, бе на резервната скамейка и остана там по време на целия двубой.



Срещата бе доста интересна и изпълнена и вълнуващи моменти и пред двамата вратари, а „кралските поданици” успяха да открият резултата в 12-ата минута, след като получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение на Джон Арне Рийзе срещу Хал Робсън-Кану в наказателното поле. Зад топката застана именно Робсън-Кану и с хубаво изпълнение в долния десен ъгъл откри резултата в полза на Рединг – 1:0. ДО почивката имаше още няколко интересни ситуации пред двете врати, но до ново попадение през първата част не се стигна и след края на първото полувреме „кралските поданици” водеха на „Крейвън Котидж” с 1:0.



Авансът на Рединг се увеличи на две попадения в 62-ата минута, когато Хал Робсън-Кану успя да отбележи второ попадение, отбелязвайки с хубав удар с левия крак. Фулъм все пак не се предаде и в 70-ата минута Брайън Руис се разписа с глава след центриране на Уго Родайега.

Само 5 минути по-късно обаче Адам Льо Фондр, който се появи в игра в 72-ата минута, реализира трето попадение за Рединг. Фулъм обаче бързо отвърна на удара и Брайън Руис намали на 2:3 в 77-ата. Малко след това Уго Родайега пропусна да изравни, като след удара му топката срещна напречната греда.

Крайното 4:2 в полза на Рединг оформи Джем Караджан в 83-ата минута.



След този успех Рединг се изкачи на 19-ото място в класирането и има 27 точки, с 3 повече от Куинс Парк Рейнджърс, който също като „кралските поданици” ще играе в Чемпиъншип през следващия сезон. Фулъм няма успех във Висшата лига вече шест поредни мача и е на 12-ото място с 40 точки, като има 5 повече от Уигън, който е и с мач по-малко.



Тимът на Роберто Мартинес направи много важна крачка в борбата си за оцеляване, след като днес се наложи с 3:2 като гост на Уест Бромич Албиън в мач, който се игра на стадион „Дъ Хоуторнс”.

Шейн Лойг откри в полза на домакините в 29-ата минута, но 10 по-късно Аруна Коне бе точен за 1:1. При този резултат дойде и краят на първото полувреме. Гарет МакОли отбеляза втори гол за Уест Бромич Албиън в 50-ата минута, но Уигън не се предаде и до края на мача осъществи пълен обрат, след като достигна до още две попадения. Джеймс МакАртър бе точен за 2:2 в 58-ата минута, а крайното 3:2 в полза на тима на Роберто Мартинес оформи Калъм МакМанамън в 80-ата.

Уигън остава в зоната на изпадащите, на 18-ото място, но вече има 35 точки, като изостава само с 2 от 17-ия Съндърланд.

Ето и всички резултати от играните до момента мачове от 36-ия кръг на Висшата лига:

Фулъм – Рединг 2:4

Норич – Астън Вила 1:2

Суонзи – Манчестър Сити 0:0

Уест Бромич Албиън – Уигън 2:3

Уест Хем – Нюкасъл 0:0

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки