Световните медии: Григор Димитров се катери към №1 в света пред очите ни

Дръзкият Димитров взе скалпа на Джокович, пише ESPN

Световните медии: Григор Димитров се катери към №1 в света пред очите ни
Ако преди двадесет дни страхотната игра на Григор Димитров при загубата с 2:6, 6:2, 4:6 от Рафел Надал в Монте Карло предизвика куп похвали и предпоставки за бъдещи успехи, изключителният успех на 21-годишния българин срещу световния номер 1 Новак Джокович породи истинско възхищение и прогнози за раждането на нова голяма звезда в мъжкия тенис.  

Със страхотен тенис, много атрактивни удари и изключително търпеливо и зряло водене на мача Димитров победи най-добрия тенисист в света през последните три години със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 и се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. 

"Впечатлението, че се ражда нова звезда обикновено се отнася за играчи в тинейджърска възраст, но в случая с Григор Димитров трябва да направим изключение. Всички ние знаем за неговия природен талант от години, но това беше първият път, когато той наистина показа мускули, за да излезе краен победител от битката срещу топ тенисист", написа анализаторът на BBC Джонатан Оувъренд, цитиран от "Дневник".

През целия двубой коментаторите на SkySports не спряха да обсипват с похвали българина, дори в момента, когато получи схващане в крака, пропусна мачбол и загуби втория сет.

"Григор Димитров! Ако не сте запомнили все още това име, време е да го направите. Дали пред очите ни не израства нов номер едно в света на мъжкия тенис", заяви един от коментаторите. "Бейби Федерер расте с всеки изминал мач. Страхотно е да се наблюдава неговата игра. Не си спомням скоро друг играч на тази възраст да е показвал толкова силна игра срещу световния номер едно 1", добави другият. 

От ESPN също не спестиха похвали. "Дръзкият Димитров взе скалпа на Джокович. Това беше една впечатляваща победа за играча, който често е наричан Бейби Федерер, с която той показа, че е сериозна заплаха за големите тенисисти. Нещо, което той доказа още с мача срещу Рафаел Надал на четвъртфиналите в Монте Карло." 

"Неговата игра и страхотните му удари бяха също толкова впечатляващи в Мадрид. Но този път той добави една допълнителна решимост и показа характер, когато трябваше да спечели подаванията си в ключовите моменти", добавиха от ESPN. 

"Стиснал зъби, с уморено лице, Григор Димитров издържа болките от схващанията в краката, падания по корта, пропуснатите възможности и напрежението от това да водиш срещу световния номер 1 Новак Джокович. През цялото това време 21-годишният тенисист нито за момент не загуби своя апетит за борба. Димитров спаси три сетбола в първата част, бореше се с крампи в краката във втората, а в третата успя да задържи ранен пробив, за да зашемети и шокира Джокович в един див трилър. Ако Димитров реализира своя изумителен потенциал, той несъмнено ще се връща в спомените си към тази нощ като момента, в който той навърши своето пълнолетие", написа Tennis.com.

Още по-впечатляващо беше поведението на публиката в Мадрид. През целия мач той обираше овациите с атрактивните си отигравания, а от тайбрека на втория сет до края на мача зрителите скандираха бурно неговото име, което изключително рядко се случва на тенис мач. Освен това всеки удар на Джокович беше освиркван, а всяка негова грешка беше аплодирана бурно. Победата на Димитров пък предизвика неистова радост на централния корт в испанската столица.
Загуба за Янаки Милев в Германия

Родният тенисист отпадна от квалификациите на турнира на клей

Американка отстрани Коко Гоф от Уимбълдън

Вижте подробности

Лулу Сън изхвърли Ема Радукану от Уимбълдън (ВИДЕО)

Квалификантката скочи с поне 70 места в ранглистата

Медведев: Не очаквах, че Григор е пострадал толкова сериозно

Руският тенисист продължи напред на Уимбълдън след отказване на Григор Димитров

Синер се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън (ВИДЕО)

Италианецът надви Бен Шелтън с 3:0 сета

Алкарас се затрудни, но преодоля Умбер (ВИДЕО)

Испанецът продължава напред на Уимбълдън

Нестеров и Милев започнаха с победи в Румъния и Германия

Нестеров победи с 6:1, 6:1 Раду Туркану от Румъния за малко над час

КОШМАР! Гришо се контузи и се отказа срещу Медведев след само осем гейма (ВИДЕО)

Българинът започна отлично, но се подхлъзна и не успя да продължи

Янаки Милев със силен старт в Брауншвайг

За влизане в основната схема българинът ще играе срещу Щайн Слумп

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки