Григор Димитров: Усещането да биеш №1 в света е страхотно

Усещах, че мога да съм на нивото на Новак през целия мач, талантът не печели сам мачове, заяви българската звезда в мъжкия тенис

Григор Димитров: Усещането да биеш №1 в света е страхотно
Грандиозният успех на Григор Димитров срещу световния №1 Новак Джокович на турнира от сериите Мастърс в Мадрид може да е големия пробив на българския талант на голямата сцена, прогнозира „Евроспорт”.

Хасковлията е най-младият играч от шестимата под 23 години в топ 50 на световния тенис. Гришо не сдържа сълзите си след триумфа над Ноле, но остана здраво стъпил на земята на пресконференцията след двубоя и доказа, че е готов не само физически, но и психически за битка с най-добрите.

„Винаги е страхотно да спечелиш такъв мач. Джокович е номер 1 в световната ранглиста, разбира се, че е страхотно усещането да го биеш”, заяви Димитров след мача, а после показа скромност и на въпрос дали тази победа легитимира неговия огромен талант пред света отвърна:

„На първо място смятам, че талантът не печели сам мачове. Той ти помага да печелиш, но не ти носи сам успеха. Всеки работи за победите, да играе в мачове като днешния и защо да не ги печели? Днес беше от тези дни, когато се чувствам добре на корта. Усещах, че съм тренирал достатъчно през изминалите няколко седмици. Усещах, че мога да съм на нивото на Новак през целия мач”.

Малко след мача Гришо написа на страницата си във Фейсбук: "Тази нощ аз съм едно щастливо (и уморено) момче. Благодаря на всички, които повярваха в мен!"

Димитров посвети победата на своя баща след емоционалния завършек на мача с Джокович, в който публиката в Мадрид не спря да скандира името на първата ракета на България. Феновете в испанската столица освиркаха Ноле, въпреки че той е действащ №1 в света.

Най-голямата българска звезда в тениса погледна и напред в турнира, като не пропусна да отбележи, че е преминал само втори кръг и има още какво да постигне в Мадрид.

„Това беше само началото на турнира. Това беше само втори кръг като се замислите. Трябва да се подготвя за следващите мачове и да направя така, че пак да играя така”.

От „Евроспорт” отбелязват, че работата на Григор със сегашния му треньор Микел Тилстрьом явно дава отлични резултати и шведът помага на Гришо да достигне огромния си потенциал.
Загуба за Янаки Милев в Германия

Родният тенисист отпадна от квалификациите на турнира на клей

Американка отстрани Коко Гоф от Уимбълдън

Вижте подробности

Лулу Сън изхвърли Ема Радукану от Уимбълдън (ВИДЕО)

Квалификантката скочи с поне 70 места в ранглистата

Медведев: Не очаквах, че Григор е пострадал толкова сериозно

Руският тенисист продължи напред на Уимбълдън след отказване на Григор Димитров

Синер се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън (ВИДЕО)

Италианецът надви Бен Шелтън с 3:0 сета

Алкарас се затрудни, но преодоля Умбер (ВИДЕО)

Испанецът продължава напред на Уимбълдън

Нестеров и Милев започнаха с победи в Румъния и Германия

Нестеров победи с 6:1, 6:1 Раду Туркану от Румъния за малко над час

КОШМАР! Гришо се контузи и се отказа срещу Медведев след само осем гейма (ВИДЕО)

Българинът започна отлично, но се подхлъзна и не успя да продължи

Янаки Милев със силен старт в Брауншвайг

За влизане в основната схема българинът ще играе срещу Щайн Слумп

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки