Сензациите в пресата: Милиев напуска Левски

И още: Манчестър Сити кани Китанов на проби, Левски играе за 5 бона премии срещу Лудогорец, Литекс гони бразилците

Сензациите в пресата: Милиев напуска Левски
Сензациите в пресата днес, сряда, 8 май 2013 година:

Тема Спорт: Йордан Милиев напуска Левски
 
Защитникът на Левски Йордан Милиев ще напусне Левски след края на сезона, разбра "Те­ма Спорт". Контрактът на бранителя със сините изтича на 30 юни и той няма да бъде подновен. Тази пролет Милиев записа общо 5 двубоя за тима от „Герена" - 4 в А група и 1 за Купата на България.

През есента 25-годишният футболист бе преотстъпен от Левски в израелския първодивизионен Ирони Рамат Ашарон. През зимата обаче бе вър­нат на "Георги Аспарухов" по настояване на вече бившия треньор на отбора Илиан Или­ев.

В момента Левски разпола­га с още четирима централни бранители - Даниел Димов, Ди­митър Везалов, Пламен Димов, Ромен Ели, а на тази позиция може да играе и Станислав Ан­гелов. Това е и причината Ми-лиев да не получи предложение за нов контракт. Желанието на играча е да продължи карие­рата си в чужбина.

Йордан Милиев бе привле­чен на „Герена" по време на зимната пауза на сезон 2008/2009. Тогава за последно отборът вдигна шампионска­та титла. Сега играчът ще има възможност да си тръгне от „Герена" с дубъл. До този момент защитникът има 105 двубоя за Левски във всички турнири, в които е отбелязал 3 гола.

През лятото може и други бранители да напуснат сини­те. Ръководството на клуба ще се опита да продаде Ромен Ели, а Пламен Димов може да бъде пратен под наем.
 
Труд: Надъхват „сините” с по 5 000 лева

Футболистите на Левски ще получат по 5000 лева, ако победят Лудогорец в очертаващия като шампионски мач на 18 май на „Аспарухов".

Дербито с първенеца от 28-ия кръг в „А" гру­па е от малкото дву­бои, за които са предвидени кон­кретни бонуси за „сините". В схемата влизат още дуелите с ЦСКА и Литекс. За победи в остана­лите мачове се тру­пат „виртуални" пачки, които ще бъ­дат изплатени само при спечелване на титлата.

Така че фи­нансовият залог за левскарите срещу „Лудогорец" става всъщност още по-едър. А на 15 май „сините” излизат срещу „Берое" за премии по 10 хиляди лева. Толкова е предвидено да получат футболистите при спечелване на Купата на България. 

Труд: Сити ще кани на проби Китанов

В Черно море очак­ват покана за проби към вратаря Георги Китанов от Манчестър Сити.

Съгледвач, работещ с английския клуб, наблю­дава 18-годишния и висок 188 см талант при 0:0 сре­щу „Локо" (Сф) на 2 май в столицата. Докладът на скаута е бил положите­лен. И варненската упра­ва е предупредена да очаква поканата за края на юни. Предвижда се Ки­танов да тренира с резерв­ния състав на „Сити". И ако получи положителни от­зиви, да бъде пратен да опита какво е и в първия отбор.

Възможно е Георги да бъде наблюдаван и срещу ЦСКА на 11 май. Черно море обаче планира да иска 1 млн. евро за младока. Подобна цена не е проблем за заможния клуб от Манчестър.

Презянуари Китанов ми­на 6-дневни проби в ПСВ „Айндховен". Холандският гранд също може да отпра­ви покана за нов пробен период. Юношата влезе и в списъка на „Аякс" с воде­щи млади футболисти от Европа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки