Официално: Ловеч е домакин на финала за купата (+ВИДЕО)

Финалът между Левски и Берое ще се играе на 15 май (сряда) от 17:30 часа в града на люляците

Официално: Ловеч е домакин на финала за купата (+ВИДЕО)
Финалът за Купата на България ще се играе в Ловеч. Новината бе съобщена на официална пресконференция от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, предаде репортер на Novsport.com.

Левски и Берое ще спорят за трофея на 15 май (сряда) от 17:30 часа на Градския стадион в Ловеч. Мачът ще бъде излъчван пряко по „БНТ1”.

Тази година ще има награден фонд за двата отбора на финала, но Стефан Капралов не разкри какви ще са парите за Левски и Берое. Той загатна, че парите за ТВ права също са скромни.

„Затруднения винаги ще има. Не е голяма сумата от ТВ правата, но пак ще помогне на клубовете, чиито срещи са излъчени по БНТ1. Ще има награден фонд за носителя на купата и финалиста. По-добре е от предишните две години, защото тогава нямаше награден фонд. Не е голям наградния фонд, но има. След финала ще го разберете”.

Капацитетът на стадиона в Ловеч е  8 000 души. Левски и Берoе ще получат равен брой билети, като ще има и билети в свободна продажба в Ловеч. Допълнителни детайли около билетите ще бъдат уточнени утре. От ПФЛ ще организират и среща с фенклубовете на Левски и Берое.

Той бе скептичен за родните стадиони и обяви, че има едва няколко, които са годни за провеждане на финал.



„Стремим се на хубави стадиони да се играе финалът. В Благоевград е подходящ стадионът. Разград също, но той е по-малък и от Ловеч – едва 6 000 капацитет”.

Капралов обясни, че градът домакин на финала става ясен само седмица преди изиграването му заради тромави процедури.

„Не е в последния момент,  тъй като има процедура, че трябва да се направи предложение до БФС и Изпълкома да реши дали да го затвърди или да го отхвърли. Според мен ще бъде добре предварително преди турнира да се обяви града и стадиона, на който ще се играе финала. Това трябва да залегне в наредба”, обясни той.

Според него няма пречки отбор от „Б” група пак да играе финал по примера на Черноморец (Поморие). Шефът на ПФЛ обясни, че клубовете сами са поискали форматът на турнира за Купата на България да остане с два мача на разменено гостуване.

„Не мисля, че отбор от „Б” група няма как да стигне до финала. Ако един отбор е добър, какво е значението къде ще се играе мача. Решихме в купата да се играе на разменено гостуване, защото шампионатът е само 30 мача. Искахме малко да ги завишим. Всяко разумно предложение сме готови да го приемем. Вярно е, че имаше среща за формата на турнира за Купата на България, но всичко, което сме говорили, трябва да се утвърди или отхвърли от Изпълкома на БФС. Основният аргумент е, че клубовете искат повече мачове да играят".

Ето и пълен видеозапис на пресконференцията на Стефан Капралов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки