Стоян Хранов: В България сме факири на разрушаването

"Тотална катастрофа", "Агония", "Спортът вегетира", "Ние сме факири на разрушаването" - това са само част от песимистичните констатации на участниците в днешната кръгла маса на тема "Състояние и бъдеще на българския спорт", провела се в Националния пресклуб на БТА.

Стоян Хранов: В България сме факири на разрушаването

"Тотална катастрофа", "Агония", "Спортът вегетира", "Ние сме факири на разрушаването" - това са само част от песимистичните констатации на участниците в днешната кръгла маса на тема "Състояние и бъдеще на българския спорт", провела се в Националния пресклуб на БТА. 

Кръглата маса се проведе от спортните клубове от столицата - ЦСКА, Левски, Славия и Локомотив, а участваха и някои от най-големите имена на българския спорт като бившата световна рекордьорка на висок скок и носителка на сребърен и бронзов олимпийски медал Йорданка Благоева и олимпийската вицешампионка по лека атлетика Николина Щерева. 

Президентът на ОСК Левски инженер Стоян Хранов каза: "Преди десетина дни бях в Русия на честването на Динамо (Москва) и останах впечатлен от това, което се прави там за спорта. А ние в България през последните 23 години сме факири на разрушаването. В спорта сме разбити - всеки си прави каквото си иска, имаме по две-три федерации по един спорт. И още нещо - в тези години на безумен преход се прави всичко, за да се заличи марката на ЦСКА". 

Президентът на ОСК ЦСКА Георги Калчев - бивш европейски шампион и бивш световен вицешампион по борба, очерта тъжната картина в някогашния най-успешен български спортен клуб: "Всяка година плащаме по 160-200 хиляди лева наем, за да съществува ЦСКА. Останали са едва десетина клуба за съжаление. " 

А олимпийската вицешампионка от Монреал-76 Николина Щерева каза: "Аз работя като учител в училище, в което няма спортна площадка. Стадионите са запустяли и буренясали. Това е днешната картина, а като учител мога да кажа, че децата губят двигателните си навици". 

Олимпийската вицешампионка и бивша световна рекордьорка на висок скок Йорданка Благоева направи извода: "Не можем да гоним вече великите сили. Така че да се радваме на всеки медал, спечелен от български спортист". Участниците в днешната кръгла маса единодушно взеха решение за организиране на общонационална среща на спортните клубове от цяла България.  

България с отборна титла за Купата на Белград

Вижте подробности

Министър Глушков връчи златните медали от ЕП по плажен хандбал на Унгария и Нидерландия

Европа залива България със суперлативи за организазията на шампионатите

Унгария и Нидерландия са принцовете и принцесите на европейския хандбал

Шампионите получиха медалите си от министъра на спорта Георги Глушков

Девойките завършиха 8-и на Европейското по плажен хандбал във Варна

Класирането е историческо за България

Жалко! Девойките изпуснаха сензация срещу Испания на ЕП по плажен хандбал във Варна

Юношите завършиха 15-и

Девойките ще спорят за местата от 5-о до 8-о на ЕП по плажен хандбал

Юношите ще играят за 15-ата позиция

Глушков подкрепи националните ни отбори по плажен хандбал във Варна

Министърът на младежта и спорта: Впечатлен съм от това, което виждам

Биляна Дудова е на финал в Испания, ще спори за титлата

Българката постигна три победи до момента в категория до 62 килограма

Страхотно! Българските девойки са в топ 8 на ЕП по плажен хандбал

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков подкрепи българите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки