Мъри: Играхме фантастично, но вратата на Локомотив се оказа омагьосана

„Феновете бяха перфектни, от нас се искаше да вкараме гол"

Мъри: Играхме фантастично, но вратата на Локомотив се оказа омагьосана
Ботев изигра много добър мач, доминираше през цялото време, единствено ни липсваше завършващият удар, каза треньорът на „канарчетата” Станимир Стоилов след нулевото равенство в градското дерби с Локомотив.
 

„Щеше да е заслужена една победа. Играхме фантастично, почти перфектно, но не успяхме да отбележим. Не можах да ги преброя положенията, но невлиза и невлиза”, добави Мъри пред „ТВ7”.  

На пресконференцията той продължи: „Тъжни сме, защото направихме отличен мач и ни липсваше само голът. Справихме се много добре. През целия мач владеехме инициативата. Вратата на Локомотив се оказа омагьосана. Поздравявам Локомотив. Но смятам, че на терена имаше един отбор, който искаше да победи и направи много интересни неща – това беше Ботев.”
 
„Отборът игра добре – това, което аз искам.”
 
„Спад няма. Днес имаше корена промяна от мача с ЦСКА. Просто не успяхме да реализираме положенията, които имахме. Просто трябва по-голямо самочувствие и концентрация в завършващия удар.”
 
„Нормално е да има понижение на настроението. То ще бъде за един ден, след това трябва да се мисли за следващия мач. Всички показаха настроение и желание."
 
„Имаше напрежение, голямо желание у футболистите да реализират. Трябва може би по-голямо спокойствие в завършващия удар. Не можем да кажем, че нашите нападатели нямат класа, просто им липсваше късметът.”
 
Стоилов подчерта, че класиране в Лига Европа стои като едно евентуално следствие от добрата игра на тима, но не е самоцели.
 
„Не знам как са завършили Литекс. В крайна сметка, ако до края печелим, ще чакаме добре стечение на шампионата и купата, за да имаме шансове за Лига Европа като четвърти.”
 
„Искахме да продължим да играем нашия футбол. Не сме мислели за Лига Европа.”
 
„По принцип ние трябва да разчитаме на собствената си игра и на собствения си отбор. Още с идването си казах, че за нас е по-важно да изградим отбор. Ако дойде Лига Европа, ще е добре дошло. Но за нас не е самоцел.”
 
Той похвали феновете на Ботев.
 
„Феновете бяха перфектни. От нас се искаше да вкараме гол.”  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки