Милан на косъм от ШЛ след бой над Пескара (ВИДЕО)

"Росонерите" разгромиха като гости "делфините" с 4:0, Балотели с 2 гола

Милан на косъм от ШЛ след бой над Пескара (ВИДЕО)
Отборът на Милан постигна много важна победа в борбата си за участие в Шампионската лига догодина, след като днес разгроми изпадналия вече тим на Пескара с 4:0. Срещата се игра на стадион "Адриатико-Джовани Корначия" и бе от програмата на 36-ия кръг на италианската Серия "А". 
 
Гостите диктуваха темпото през целия мач и нанесоха трета поредна загуба на "делфините", които не познават вкуса на успеха от 6 януари, когато надиграха като гости Фиорентина с 2:0. В следващите си 17 двубоя, включително този с "росонерите" те инкасираха 15 загуби и 2 равни. 
 
Миланци излязоха напред в резултата още в 9-та минута, когато Марио Балотели превърна в гол дузпа, отсъдена за нарушение на Кошич срещу Ночерино. 
 
След гола двата тима имаха по едно положение, но Нианг шутира неточно за "росонерите", а примерът му бе последван от Скули. 
 
Така се стигна до 33-ата минута, когато центриране на Робиньо след статична ситуация стигна до Мунтари в пеналта на "делфините", а ганаецът с левия крак удвои аванса на своите. 
 
До края на полувремето резултатът остана непроменен, но още в началото на втората част, в 51-ата минута, Фламини покачи на 3:0, засичайки отблизо подаване на Робиньо. 
 
"Росонерите" решиха абсолютно всичко в 57-ата минута, когато Балотели засече от пас от близка дистанция пас на Фламини, оформяйки крайното 4:0. 
 

След победата Милан дръпна със 7 точки пред 4-ия Фиорентина, като вече има актив от 68, но и мач повече от "виолетовите". Пескара пък ще завърши последна в класирането, като към момента има 22 точки, с 8 по-малко от предпоследния Сиена.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки