Ювентус удари Аталанта, Матри носи победата с красив гол (ВИДЕО)

Наполи надви Болоня с класическото 3:0 и си гарантира второто място в Серия А

Ювентус удари Аталанта, Матри носи победата с красив гол (ВИДЕО)

Отборът на Ювентус победи с минималното 1:0 като гост Аталанта в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А. Мачът се игра на стадион „Атлети Адзури д’Италия”.

След този успех „бианконерите”, които си осигуриха титлата в миналия кръг, вече са с актив от 86 точки. Аталанта остава с 39 и заема 15-ото място, като след днешното поражение на Палермо от Удинезе с 2:3 стана ясно, че тимът от Бергамо със сигурност ще играе в елита на Италия и през следващия сезон.

Наставникът на Ювентус Антонио Конте бе дал шанс за изява на някои футболисти, които по-рядко получават шанс за изява, а доста от титулярите бяха получили почивка.

Единственото попадение в днешния мач отбеляза Алесандро Матри в 18-ата минута. Нападателят на „старата госпожа” бе намерен с великолепен пас от Андреа Пирло, като си спря по брилянтен начин кълбото с десния крак, а след това нанесе неспасяем удар с левия, правейки безпомощен Андреа Консили.

Нови попадения до края на мача не паднаха, въпреки че положения за отбелязване на гол пред двамата вратари не липсваха. Иначе една от най-интересните ситуации до края на двубоя бе в 38-ата минута, когато Херман Денис от Аталанта нацели лявата греда.

В последните два кръга от сезона в Серия А Ювентус е домакин на Каляри и гостува на Сампдория. Аталанта пък е гост на Удинезе и приема на своя стадион Киево.

Състави:


Аталанта:
Консили, Стендардо, Скалони, Канини, Кармона (Моралес 69), Чигарини, Раймонди (Джорджи 7), Дел Гросо (Пара 80), Биондини, Бонавентура, Денис;

Ювентус: Сторари, Киелини, Касерес, Мароне, Де Челие (Пелузо 76), Падоин (Видал 69), Пирло, Джакерини, Исла, Куалярела (Анелка 68), Матри.

В друг мач от 36-ия кръг на италианското първенство Наполи се наложи с класическото 3:0 като гост на Болоня. И трите попадения паднаха през второто полувреме. Още през първата част и двата тима имаха добри ситуации за отбелязване на гол, но през първите 45 минути така и не се стигна до такъв и на почивката резултатът бе 0:0.

Наполи поведе с 1:0 в 53-ата минута с гол на Марек Хамшик. Малко след като изтече час игра от началото на срещата, бе отсъдена дузпа за гостите за нарушение на Фредерик Сьоренсен срещу Единсон Кавани в наказателното поле. Зад топката застана именно Кавани и с точно изпълнение в долния десен ъгъл покачи на 2:0. Крайното 3:0 бе оформено от Блерим Джемаили в 67-ата минута.

С този успех Наполи си гарантира втората позиция в крайното подреждане, а това място ще изпрати тима директно в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Болоня е на 13-ти с 40 точки.

В последните два кръга на Серия през този сезон Наполи приема на "Сан Паоло" Сиена и гостува на "Олимпико" на Рома. Болоня има гостуване на Парма и домакинство на Дженоа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки