1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата: Замесиха Майкъла в черна борса

Сензациите в пресата: Замесиха Майкъла в черна борса

И още: Радуканов - помощник или аут от ЦСКА, Лудогорец гледа бразилци, Миньор продава на АЕК

Сензациите в пресата: Замесиха Майкъла в черна борса
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 9 май 2013 година:

Меридиан мач: Замесиха Майкъла в черна борса

Любопитна случка, в коя­то е замесен и Георги Илиев-Майкъла, се е ра­зиграла броени часове преди дербито ЦСКА - Ботев (Пловдив). Фен на „червените" е хванат да продава би­лети за мача на поло­вин цена. След като бдителни ултраси са забелязали нереднос­тта, която се случва, са подали сигнал в клуба.

Маркетингови­ят директор Георги Павлов в компанията на нашумелия фен Ро­сен Животното оти­шли да проверят как­во се случва на място. Те успели да хванат черноборсаджията. Младежът обяснил, че получил 60-те билета от Майкъла, като уто­чнил, че сам е решил да ги продаде на поло­вин цена.

Атлета и Животното направили очна ставка с Георги Илиев, от която станало ясно, че билетите са били обещани за военно поде­ление. Лично бащата на младежа, които е офицер в поделение­то, ги взел от Майкъ­ла, за да ги раздаде. Самият Илиев катего­рично отрекъл да е знаел за подобна не­регламентирана про­дажба.

В крайна сметка скандалът бил поту­шен без никакви пос­ледствия. От „Армия­та" отказаха да комен­тират неприятната случката, която е по­редният абсурд в ЦСКА.

Тема Спорт: Милен може да остане в ЦСКА, но само като помощник

Милен Радуканов може да остане в ЦСКА и през следващия сезон, но само като помощник-треньор. На 99% е ясно, че видин­ският специалист няма да води червените през идна­та кампания. Договорът му изтича и няма никакви индикации, че ще бъде под­новен. Ръководството на ЦСКА е снело и малкото си доверие, което имаше към Радуканов.

Единственият проблем е, че армейците все още не са се спрели на човека, който ще наследи Милен на треньорския пост. Засега няма вари­ант, към който да се вър­ви усилено, но се обсъждат няколко опции и до края на първенството ще има окончателно решение.

„Тема Спорт" разбра, че сред кандидатите за нов треньор на 31-кратните шампиони има един бълга­рин, немец, двама итали­анци и още един чужденец, чиято националност на този етап не се разкрива.

Няколко родни специали­сти вече са отказали да ра­ботят с това ръковод­ство на ЦСКА и затова е твърде възможно отбо­рът да бъде поет от чуж­денец. Един от варианти­те е Рудолфо Ваноли, кой­то стартира сезона като спортен директор на чер­вените, но през октомври напусна, за да стане стар­ши треньор на словенския Копер. Тимът се представя много силно под ръковод­ството на Ваноли и имен­но той е една от опциите за треньорския пост в ЦСКА от лятото.

Вариантът с германски наставник стои на дне­вен ред още след уволне­нието на Йешич. Тогава мениджър от чужбина е предложил на армейците бивш треньор на Кьолн, който е водил и други немски   клубове.

Тема Спорт: Лудогорец гледа двама от Брагантино

Лудогорец може да привле­че двама футболисти от бра­зилския Брагантино, научи "Те­ма Спорт". Вече няколко месе­ца скаути на разградчани наб­людават евентуални нови попълнения за тима от Южна Америка.

За момента обаче имената от списъка им се па­зят в тайна, за да не бъдат отмъкнати. Единственото, което се знае, е, че зелените търсят подсилване в офанзивен план. Разградчани са се на­сочили към ново ляво крило и раздвижен нападател.

През лятото Лудогорец почти сигурно ще се раздели с Емил Гъргоров. Напускането на капитана ще остави сери­озна дупка в атака. В послед­ните мачове Ивайло Петев вече подготвя евентуалните заместници - Роман Безяк и Жуниор Kишада. Въпреки нали­чието на двамата обаче през лятната пауза ще бъде прив­лечен още един нападател.

Единият от набелязаните футболисти от Брагантино се подвизава на тази позиция. Според близки до клуба става въпрос за Лео Жайми. Брази­лецът се вписва идеално в стереотипа на Ивайло Петев за нападател - нисък, бърз и с нюх към гола. Играта му при­лича много на тази на Майкъл Мифсуд, който бе пред трансфер при шампионите преди мачовете от ШЛ. Жай­ми е висок 165 сантиметра и тежи 60 кг. В последния шам­пионат на щата Паулиста 27- годишният футболист е от­белязал 7 гола в 16 мача.

Ин­тересно е, че от Брагантино през лятото на 2011 година пристигна звездата на Лудо­горец Марселиньо. Брази­лецът бе доведен при разград­чани от мениджъра Джери Перейра. Сега отново той съ­действа при трансферите на двамата играчи от Браган­тино.
 
Тема Спорт: Юноша на Левски пред трансфер в АЕК

Универсалният защитник на Миньор Перник Стефан Станчев може да заиграе скоро зад граница. Той може да подсили гръцкия АЕК Ати­на, който е в много сериозна криза и изпадна във вто­ра дивизия. Интерес към Станчев проявява и още един гръцки тим, който обаче е от елита.

Става въпрос за Левадиакос, който завърши на 11-а позиция. Преди време Станчев мина­ваше за един от най-талантливите бранители в шко­лата на Левски. За сините 24-годишният футболист записа 22 мача във всички турнири. След това той отиде в Ботев Пловдив. През зимата бе освободен от канарчетата и премина в Миньор Перник. 

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Треньорска война между Левски и ЦСКА

Томаш и Генчев подгряват дербито на 19 октомври

Томаш определи групата на ЦСКА за Берое

Чорбаджийски и Стойчев аут