Сензациите в пресата: ЦСКА връща Стойчо

Майкъла преговаря със Стойчо Младенов

Сензациите в пресата: ЦСКА връща Стойчо
Сензациите в пресата днес, петък, 10 май 2013 година:

Меридиан мач: ЦСКА започна операция "Стойчо"

Шефовете на ЦСКА са задейст­вали план за връ­щането на Стойчо Младенов на „Ар­мията", научи „Ме­ридиан Мач" сенза­ционната новина. Така Екзекутора на Ливърпул може от­ново да поведе „червените" само 4 ме­сеца след абсурд­ното му уволнение по Коледа.

Директорът на ЦСКА Георги Или­ев бил натоварен с разузнавателна ми­сия за връщането на Стойчо. Той трябвало да про­вери при какви условия Младенов ще се върне в клуба. От „Армията" се похвалиха пред „Меридиан Мач", че треньорът вече се е срещнал с Майкъла в офиса му за първи разго­вор. Това е станало няколко дни след загубата от Левски и непосредствено преди мачовете с Ботев и Монтана. Представянето на водения от Радуканов тим срещу аб­солютния аут­сайдер допълнително убедило „армейс­ките" шефо­ве, че само Стойчо може да разреши игровата криза. При Милен отборът успя   да се справи с посредствените съперници, победи ре­зервите на Ботев на свой
терен, но се издъни в ключовите мачо­ве с Левски и Лудогорец, като участи­ето на отбора в евротурнирите е на кантар.



Именно след по­ражението от „си­ните" обаче Гърне­то уврял, че Стойчо е единственият му правилен ход по няколко причини. На първо място са­мо Екзекутора мо­жел да сложи отбо­ра в ред и да рабо­ти със звездите Платини и Камбуров, с които Радуканов е в конфликт. Ходовете на собст­веника на „армей­ците" показват, че титлата не е най-важната му цел, но той в никакъв слу­чай не иска да ос­тане извън евротурнирите. На вто­ро място връщане­то на Стойчо ще тушира отчасти напрежението меж­ду феновете и ръ­ководството, което ескалира в стачни действия в мача с „канарчетата". И не на последно място с връщането на Младенов Гър­нето се надявал да постигне договорка треньорът да изтег­ли исковете си за дължимите му 255 000 лева, които може да се окажат фа­тални за лиценза на ЦСКА.

Шансовете Стой­чо да се върне се увеличават и пок­рай факта, че дру­гият собственик Иво Иванов на практика се оттег­ли от управление­то. В последния месец преди увол­нението треньорът влезе в конфликт именно с Праховеца, докато Борисов е в значително по­добри отношения със специалиста, извел „червените" до две от послед­ните три титли. Зад връщането на Младенов застанал твърдо дори и Майкъла, който не един и два пъти си размени остри ду­ми и дори приканибившия си съот­борник на детек­тор на лъжата. Зад Стойчо били и членът на упра­вата Емил Коста­динов, както и спортно-техни­ческият директор Паро Никодимов, поканен на „Ар­мията" по изрич­ното настояване на Младенов. 
Меридиан мач: 20 000 лв. делят на „Лаута” за точката

Футболисти­те на Локо (Пд) ще раз­делят по 20 000 лева от­борна премия от Веселин Марешки за равенството срещу Ботев. Бизнесменът бе обещал 40 000 лева за победа, но и точката ще донесе добри па­ри в джобове­те на играчите.



Вчера тре­ньорът на Ло­комотив Сте­фан Генов даде почивка на подопечните си, които отпразнуваха „хикса" с „канарчета­та" в гръцкия ресторант „Елиа".

За днес от 18,00 часа е предви­дено първото занимание след дербито.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки