Лампард: Ще бъде страхотно Моуриньо да се върне в Челси

Моуриньо е един от най-добрите в света, но сър Алекс Фъргюсън е най-великият, казва легендата на Челси

Лампард: Ще бъде страхотно Моуриньо да се върне в Челси
Живата легенда на Челси Франк Лампард подкрепи евентуално завръщане на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж” и заяви, че това би било „страхотно”.

34-годишният халф и Моу спечелиха две титли на Англия заедно по време на първия престой на Специалния в Западен Лондон. Сега португалецът е фаворит да замени временния мениджър Рафаел Бенитес след края на сезона.

„Мисля, че това ще бъде страхотно за клуба, Моуриньо е фантастичен мениджър”, заяви Лампард за „Би Би Си”.

Според него Моуриньо ще бъде посрещнат с отворени обятия в Челси.

„И преди съм виждал спекулации. Когато дойде един напълно непознат за отбора мениджър, не знаеш какво да очакваш, но Моуриньо със сигурност е сред най-великите мениджъри, ако не и най-великият в световния футбол. Сигурен съм, че шефовете и феновете ще бъдат щастливи той пак да е при нас”.

Договорът на Лампард със „сините” изтича в края на сезона, като още не е ясно дали ще бъде подновен. Въпреки несигурността, полузащитникът още веднъж подчерта, че иска да играе в отбора до края на кариерата си.

„Да, бих останал при идване на Моуриньо, но ще видим какво ще се случи. Винаги съм казвал, че искам да играя тук до края на кариерата си. Всеки знае това”.

Лампард отдаде почест и на оттеглящия се от активна мениджърска кариера сър Алекс Фъргюсън.

„С Манчестър Юнайтед сме съперници, искаме да ги побеждаваме и феновете не ги харесват, но в случая със сър Алекс Фъргюсън трябва да сме над тези неща и да кажем какъв велик човек и мениджър е той. Той е невероятна личност, която води клуба, показва огромно желание да извлече най-доброто от играчите, да развива своя тим. Мисля, че е най-великият за своето време. Много мениджъри, Жозе Моуриньовци по света се опитват да бъдат като него, но за да са на неговото ниво, трябва да се задържат на върха колкото Фърги”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки