Манчини: Сър Алекс е най-великият за последните 27 години

"Юнайтед има велика история и не мисля, че смяната на треньора ще промени нещо в клуба"

Манчини: Сър Алекс е най-великият за последните 27 години
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини заяви, че за него е било голяма чест да се бори с големия си досегашен съперник във Висшата лига сър Алекс Фъргюсън.

Двамата водеха люта битка през последните 3 сезона, а Манчини описа Фърги като „единствен по рода си”, след като шотландецът обяви своето решение да се откаже от треньорската кариера на 71-годишна възраст след 26 сезона на „Олд Трафорд”.

„Това си е негово решение. За мен беше огромна чест и удоволствие да се съревновавам три години със сър Алекс. Беше огромна чест да го победя на „Олд Трафорд” и искам да му пожелая късмет в бъдеще. Не знам защо се отказва. Той е топ мениджър, но взе това решение и трябва да уважим волята му”, споделя Манчини.

„Трудно е да се каже кой е най-добрият мениджър. Всеки си има мнение, но мениджър, който е останал 27 години в един клуб и е спечелил всеки възможен трофей... това е невероятно. Не мисля, че ще има друг мениджър като него, въпреки че в Европа има и други добри треньори. Не знам дали може да се каже, че сър Алекс е най-добрият мениджър в историята, но определено е най-добрият през последните 27 години”.
Манчини очаква новият треньор на Юнайтед Дейвид Мойс да продължи оттам, докъде стигна Фърги. Италианецът не смята, че „червените дяволи” ще влязат в криза и очаква Юнайтед сериозно да се бори за защита на своята титла.

„Не мисля, че раздялата със сър Алекс ще намали способността на Юнайтед да печели трофеи. Голям клуб като Юнайтед трябва винаги да е готов за смяна на треньора. Сър Алекс сам изгради този отбор, но клубът има добри играчи, Юнайтед притежава велика история и не мисля, че смяната на треньорския пост ще промени нещо”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки