1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Легендарният Франк Лампард пренаписа историята и вкара Челси в ШЛ (ВИДЕО)

Легендарният Франк Лампард пренаписа историята и вкара Челси в ШЛ (ВИДЕО)

Тери и Азар се контузиха при 2:1 на "Вила Парк", Стенли се сбогува с футбола

Легендарният Франк Лампард пренаписа историята и вкара Челси в ШЛ (ВИДЕО)

Челси си гарантира участие в Шампионската лига догодина, след като успя да стигне до обрат срещу Астън Вила и да спечели с 2:1 гостуването си на „Вила Парк” от програмата на 37-ия кръг в английската Висша лига.

Двубоят се игра пред 42 084 зрители в Бирмингам и ще остане в историята, тъй като емблематичният халф на гостите Франк Лампард вкара и двете попадения в мача, а по този начин подобри рекорда на Боби Тамблинг за най-много вкарани голове с екипа на „сините”.

Иначе те не бяха на ниво през първото полувреме и още в 15-ата минута се оказаха догонващи в резултата, когато голмайсторът на „винените” Кристиан Бентеке откри след пас на Якуба Силва и реализира 19-ото си попадение през кампанията.

В края на полувремето пък Рамиреш получи втори жълт картон и така остави гостите с човек по-малко и с гол пас на почивката.

След паузата обаче нещата на терена се промениха коренно. Това се случи в 58-ата минута, когато Бентеке ритна във въздуха Джон Тери и на свой ред бе предупреден официално за втори път, а това означаваше, че на терена вече има числено равенство.

Само секунди след това се стигна и до паритет в резултата, понеже Франк Лампард получи пас от Еден Азар и възстанови статуквото с удар в горния ъгъл – 1:1. В 72-ата минута пък удар на Гари Кейхил бе избит от голлинията от Якуба Сила, ала веднага след това Демба Ба я бутна и тя мина с целия си обем във вратата на Астън Вила, но гол не бе зачетен, въпреки претенциите на Челси.

В следващата ситуация Джон Тери получи контузия и бе заменен от Бранислав Иванович, а развръзката дойде в две минути преди края на редовните 90, когато Еден Азар направи двойно подаване с Ашли Коул и пусна топката успоредно на голлинията, откъдето Лампард я вкара в мрежата, реализирайки своя гол номер 203 за Челси (165 във ВЛ).

В 7-минутното продължение на мача отчелият се с две асистенции Еден Азар получи травма, а Рафаел Бенитес бе направил и трите си смени, така че момчетата му завършиха срещата с 9 души.

За съжаление на испанския специалист обаче финалът за Лига Европа срещу Бенфика е тази сряда и е твърде вероятно той да не може да разчита на получилите травми Джон Тери и Еден Азар.

Добрите новини за Рафа са, че възпитаниците му дръпнаха с 6 точки пред четвъртия Тотнъм, който до края има да изиграе два мача, но изостава със 17 попадения в головата разлика и на практика е невъзможно да измести Челси от местата, даващи право на участие в Шампионска лига.



След загубата Астън Вила остана с 40 точки в своя актив, а българинът Стилиян Петров, който наскоро се отказа от футбола, изведе „винените” за почетна обиколка на „Вила Парк”, тъй като това бе и последният мач за сезона на този стадион.

Флик засипа с похвали Левандовски

Треньорът на Барселона е много доволен от формата на полския стрелец

Карло Анчелоти: Очаквам спектакъл срещу Атлетико Мадрид

Треньорът на "белия балет" призна, че тактиката на отбора ще се промени без Мбапе

Бивш нападател на Арсенал почина на 46 години

Фабиан Кабайеро има записани три мача за "топчиите"

Мората и съпругата му може да се съберат

Нападателят на Милан обяви раздялата си с Алис Кампело през лятото

Диего Симеоне: Винаги съм нервен преди дербито с Реал

Треньорът на "дюшекчиите" говори преди сблъсъка с "белия балет"

Амад Диало иска Шампионска лига и Висшата лига с Манчестър Юнайтед

Крилото на "червените дяволи" с високи цели на "Олд Трафорд"

Фонсека: Тази победа беше много важна

Треньорът на Милан говори след 3:0 над Лече

Висшата лига не е по-силна от Серия „А“

Това заяви Рикардо Калафиори

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0