Нов рекорд за Гришо

Българинът вече е 26-и в Световната ранглиста, Цвети също с прогрес

Нов рекорд за Гришо

 Григор Димитров за пореден път подобри рекордното си класиране и в тазседмичното издание на световната ранглиста се изкачва с две места до №26, а този прогрес се дължи на страхотното му представяне в Мадрид, където достигна до осминафиналите, отстранявайки световния №1 Новак Джокович по пътя си към тази фаза на турнира.

Припомняме ви, че на предстоящия Ролан Гарос хасковлията за първи път в своята кариера ще бъде поставен на турнир от Големия шлем, а настоящата му позиция го нарежда сред тенисистите между №25 и №32, които в трети кръг биха срещнали представител на Топ 8, стига нито един от тях двамата да не отпадне по-рано.

За да си осигури по-благопрятен жребий в Париж, Гришо ще трябва да напредне с поне две позиции в следващото издание на ранглистата, за да попадне сред играчите, намиращи се между №17 и №24, които могат да се изправят срещу някой от първите осем най-рано на осминафиналите. За целта хасковлията ще трябва да достигне до четвъртфиналите в Рим, но при ранно отпадане на тенисистите около неговата позиция може да бъде достатъчно и евентуално класиране за трети кръг.

Александър Лазов и Димитър Кузманов също записват рекордни класирания през днешния ден, след като втората ни ракета се изкачва до №470, а пловдивчанинът прогресира с цели 83 места до №496, след като през изминалата седмица триумфира с първата си титла при професионалистите на състезание в Ираклион (Гърция).

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова се изкачва с една позиция до №51, а ако днес успее да преодолее съпротивата на бившата №1 Йелена Янкович, пловдивчанката по всяка вероятност ще се завърне в Топ 50 на ранглистата.

Гришо започва срещу сърбин на Уимбълдън

Виктория Томова ще има за съперничка китайката Уанг в първи кръг

Три българки се класираха за полуфиналите на турнир в София

Вижте подробности

БФТ отново организира "Купа на регионите"

Тя се провежда в Албена

Джокович почти сигурно ще е готов за Уимбълдън

Сърбинът се чувства добре след няколко тренировъчни мача

Томова надви Анна Блинкова и е на полуфинал в Бад Хомбург (ВИДЕО)

Българката спаси пет мачбола

МОК покани осем руски тенисисти, Арина Саблаленка и Виктория Азаренка в Париж

Вижте подробности

Григор Димитров поставен под номер 10 на Уимбълдън

През миналата година българинът достигна до осминафиналите

Донски отпадна на четвъртфиналите на двойки в РЮА

Донски и Алек Бекли отстъпиха пред Акрам Ел Салали (Египет) и Хололвам Монтси (РЮА)

ЖАЛКО! Гергана Топалова загуби на "Уимбълдън"

Българката отпадна в третия кръг на квалификациите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки