Сензациите в пресата днес: ЦСКА разкарва Черни, връща Колев

"Червените" напират и за Дани Златков от Славия. Полицията атакува уреждащите мачовете

Сензациите в пресата днес: ЦСКА разкарва Черни, връща Колев

 Съдбата на Томаш Черни в ЦСКА вече е ясна. Чешкият страж ще бъде освободен след края на сезона, като вече е преговаряно с неговия заместник - бившия „армеец" Стоян Колев. Шампионът с „червените" от 2003 г. със сигурност напуска настоящия си клуб Черноморец, тъй като влезе в конфликт с помощник-треньора Георги Чиликов, а освен това Димитър Димитров-Херо иска да налага младия Ник Дашев, информира "Меридиан Мач".


Търпението на спортно-техническото ръководство на ЦСКА към Томаш Черни се изчерпа тотално на мача с Черно море. Той направи груба грешка при първия гол на „моряците", като подари топката на Кристиян Идалго, който асистира на Брус Инканго. През есента чехът бе най-добрият вратар в „А" група, като допусна едва 7 гола, 5 от които от игра. През пролетта той обаче се намира в дупка и пусна общо 11 попадения.

Стоян Колев е един от любимците на сектор „Г". Според мнозина той все още е сред най-добрите на своя пост в елита и заради това не случайно попада в плановете на Любо Пенев. А освен това ще излезе без пари на „армейците". Иначе за трансфер в ЦСКА продължава да се бута Райс М'Боли, който все още е собственост на руския Криля Советов. Той обаче има много големи финансови изисквания, което може да спре евентуалното му завръща.

В друга статия, изданието пише, че шефовете на ЦСКА са на път да осигурят на тима едно от първите нови попълнения за следващия сезон. Става въпрос за централния защитник на Славия Даниел Златков. Футболистът с прякор Роналдо ще напусне след края на шампионата „Овча купел" като свободен агент. Сред отборите, които го искат, е Литекс, но очаквано ЦСКА е с предимство заради обещаната по-голяма заплата.

Златков е сред фаворитите на почетния президент на „червените" Димитър Пенев. Стратега от няколко години настоява за трансфер на бранителя в Борисовата градина. Сделката на няколко пъти бе пред финализиране, но се проваляше в последния момент. Той бе най-близо до „Армията" през зимата на 2009 г., само месец след успеха на Миньор с 3:0 над тима на Любо Пенев. Тогава обаче от Перник отказаха да продадат Златков, тъй като вече бяха дали на отбора Румен Трифонов.



В друг свой материал изданието предупреждава за изключително строги мерки ще предприемат от БФС и МВР в оставащите 3 кръга на елита. В тях реално ще се реши кой ще е шампион и кой ще изпадне.


След двубоя между Славия и Ботев Враца  от „Иван Асен" 26 веднага изпратиха списък с мачове до вътрешно министерство, който включва над 10 срещи от оставащите кръгове. Това са мачовете, в които играе отбор, който на практика довършва първенството, и такъв, който се бори за титла или за оцеляване. 

За всеки един от тези мачове от БФС ще изпратят допълнителен делегат. Той ще пристига в града, в които ще се проведе срещата ден по-рано, и ще влезе в ролята на шпионин. Неговата задача ще е да говори с местните, както и с фенове и близки до клубовете, за да разбере дали е възможна договорка. Отделно от това на въпросните двубои ще има и представител на МВР. 

Ако той разбере, че се е случило нещо нередно, може да вземе незабавни мерки. Една от тях е да заключи отборите и длъжностните лица в съблекалните и да бъде проведен разпит на място. Разбира се, това е крайна мярка и едва ли ще се стигне до нея. Но всичко е възможно.

Следващата седмица ген. Васил Василев, председател на комисията по етика и "феърплей", може да събере извънредно нейните членове. Причината е скандалният мач между Славия и Ботев (Bp). Ще бъдат видяни докладите от въпросната среща, която разбуни сериозно духовете в българския футбол. Отделно от това може да бъде изгледан и подробен запис. Това обаче не е гаранция, че ще има някакви наказания. Дори е по-вероятно да няма такива.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки