Коринтианс взе аванс срещу Сантос

Защитаващия титлата си отбор на Сантос загуби с 2:1 в първия мач от финала на първенството в щата Сао Пауло

Коринтианс взе аванс срещу Сантос

 Коринтианс победи защитаващия титлата си отбор на Сантос с 2:1 в първия мач от финала на първенството в щата Сао Пауло. Дефанзивният халф Паулиньо откри резултата за Коринтианс в 41-вата минута, а защитникът Пауло Андре удвои в 75-ата минута. Водени от звездата Неймар, футболистите на Сантос върнаха един гол в 82-рата минута чрез Дурвал и запазиха шансове за реванша, в който ще преследват 21-вата си титла на щата. Най-много трофеи в първенството на Сао Пауло има Коринтианс - 27. 

В първия финален мач в първенството на щата Минаш Гераиш отборът на Атлетико Минейро победи категорично с 3:0 Крузейро. Позалязващата звезда Роналдиньо напомни за себе си, като допринесе за успеха на Атлетико с две асистенции. В 15-ата минута Роналдиньо подаде на бившия играч на Евертън и Манчестър Сити - Жо, който откри резултата. Диего Тардели направи 2:0 за Атлетико в 79-ата минута след нов пас на Роналдиньо, а защитникът Маркос Роча оформи крайното 3:0. Крузейро игра с 10 души почти цяло второ полувреме след втори жълт картон на защитника Бруно Родриго. Реферът Луис Флавио също напусна преждевременно терена, след като се контузи и без заменен от четвъртия съдия в последните десетина минути. Победата на Атлетико удължи серията на отбора на 33 поредни победи на своя стадион Индепенсия. 

Отборът на Коритиба, воден от бившия плеймейкър на Фенербахче - Алекс, спечели титлата на щата Парана след победа над Атлетико Паранензе с 3:1 на реванша и общ резултат 5:3.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки