1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Казийски посвети титлата на дядо си

Казийски посвети титлата на дядо си

"Преодоляхме всички трудности и дори повече, защото беше труден мач, който в крайна сметка заслужено спечелихме с голямо желание и търпение - каза Казийски - Искам да посветя това Скудето на дядо ми, който ми дава сили."

Казийски посвети титлата на дядо си

 Капитанът на „Итас Диатек" (Тренто) Матей Казийски посвети титлата на дядо си, след като неговият тим победи „Пиаченца"с 3:2 и стана шампион на Италия по волейбол.

"Преодоляхме всички трудности и дори повече, защото беше труден мач, който в крайна сметка заслужено спечелихме с голямо желание и търпение - каза Казийски - Искам да посветя това Скудето на дядо ми, който ми дава сили. Ако беше до мен точно сега, щеше да бъде наистина щастлив и горд. През цялата среща бяхме в нея, борихме се до края, никога не загубихме концентрация с изключение на няколко точки и в крайна сметка успяхме да стигнем до победата."

Така след 3:2 в серията Тренто спечели за трети път титлата на Италия в последните 6 години. Двубоят се игра пред 4300 зрители в зала "Пала Тренто".

В същото време Казийски и компания успяха да вземат сладък реванш за 2009 година, когато „Пиаченца" спечели титлата на Италия в залата на Тренто след 3:2 гейма отново във финал №5.

Отборът на Тренто направи и златен дубъл през този сезон, след като по-рано през годината спечели и Купата на страната. Това е трета титла за Матей Казийски и треньорът Радостин Стойчев, докато за третият българин в тима - Николай Учиков, това е първо Скудето.

Казийски изигра много силен мач и стана най-резултатен. Другият българин в състава - Николай Учиков влезе в края на петия гейм, но не се отчете с нито една точка.

Българинът с италиански паспорт в отбора на „Пиаченца" Христо Златанов игра на ниво и завърши със 17 т.