Сензациите в пресата днес: Футболистите на ЦСКА сами купуват екипите си

Вили Вуцов бие шута на звезда от Славия. Капитанът на Лудогорец се разсърди на Петев

Сензациите в пресата днес: Футболистите на ЦСКА сами купуват екипите си

 Пореден абсурд сътвориха шефовете на ЦСКА. Преди мача с Черно море играчите сами трябваше да си купят екипите, с които да излязат на терена. Оскъдната екипировка на “армейците” е свършила на края на сезона, което е създало поредното напрежение.

Собствениците напълно нехаят към случващото се в отбора. Те се оправдават с решаване на проблемите около лиценза на ЦСКА, пише “Меридиан Мач”.

Футболистите чакат от месеци заплати и това с екипите вече преля чашата. За да не се стигне до пълен резил, играчите са се бръкнали за нови тениски и шорти. От управата на ЦСКА веднага са измислили и друго оправдание. Ръководните фактори на “Армията” са обвинили играчите, че са раздавали екипите си. Любопитен момент е, че в клубния правилник е фиксирана сума, която всеки футболист трябва да плати, ако реши да вземе фланелката си. От месечните възнаграждения на играчите счетоводството на ЦСКА удържа определената сума. Докладните за това се разписват лично от изпълнителния директор. 

По този начин ръководството се задължава да попълни липсващите екипи по всяко време. Проблемите в ЦСКА изглеждат доста сериозни не само заради лиценза. Инкасатори спираха тока, фланелките не достигат и въобще нещата следват едно след друго.



"Тема Спорт" пък пише в днешните си страници, че старши треньорът на Славия - Велислав Вуцов, няма да разчита на най-голямата звезда в състава на "белите" Здравко Лазаров. Последният не влиза в плановете на специалиста, поради което ще бъде освободен от лятото. 

Според официалната версия, причината, поради която Вуцов ще се откаже от футболиста се крие в напредналата му възраст. Лазаров е на 37 години, а желанието на президента Венци Стефанов е да се набляга на млади футболисти от школата, които след време да бъдат пласиране в чужбина. 

Не е тайна обаче, че Вуцов и Лазаров са в обтегнати отношения, което според други информации е основната причина футболистът да си тръгне от "белите". Освен Лазаров, другите играчи, на които Велислав е вдигнал мерника са Янко Сандански и Дайсуке Мацуй.

Вече няма никакъв шанс Емил Гъргоров да остане в Лудогорец и следващия сезон. Още през януари Бадема разкри, че напуска Разград през лятото. Въпре­ки това босът на шампионите Кирил Домусчиев си оста­ви вратичка капи­танът на тима да остане, като каза: „Емо е легенда на Лудогорец и ще уважим всяко едно негово решение".

Фактът, че на­последък той не попадаше дори в групата на отбора, обаче е прелял ча­шата и Гъргоров е решил окончател­но, че ще напусне. Ивайло Петев вър­на бившия си гол­майстор в състава едва за двубоите с Етър (5:1) и Славия (2:1). Преди това той стоеше на три­буните, като офици­алната причина бе контузия. Очаква­нията са, че Баде­ма ще остане на пейката и за мача, който ще реши тит­лата с Левски на „Герена". Титуляр ще започне Роман Безяк, отбелязал 5 гола в последните З мача.

Още едно от не­щата, които са на­карали Гъргоров да реши окончателно да напусне, е, че е бил вземан на ла­гер от Ивайло Пе­тев, а след това до­ри не попадал сред 18-те, което е доста грубо.

Все още не е яс­но къде Бадема ще продължи своята кариера. Много е вероятно това да е далечна Азия, като към него има инте­рес от няколко ки­тайски клуба. Вари­ант е и Русия. Ина­че не е тайна, че от ЦСКА винаги биха приветствали за четвърти път своя бивш капитан и лю­бимец на сектор Г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки