Още една легенда се отказа от футбола: Дейвид Бекъм последва сър Алекс и Пол Скоулс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бекс слага край на състезателната си кариера, след като стана първият англичанин - шампион в 4 различни държави

Още една легенда се отказа от футбола: Дейвид Бекъм последва сър Алекс и Пол Скоулс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Легендарният английски полузащитник Дейвид Бекъм ще сложи край на състезателната си кариера след края на сезона. Новината съобщи самият 38-годишен футболист на новия френски шампион Пари Сен-Жермен.

В специално изявление Бекс благодари на ръководството на столичани за възможността да продължи кариерата си и подчерта, че сега е точният момент да сложи край на състезателната си кариера.

Този уикенд бившият капитан на английския национален отбор се превърна в първия англичанин, станал шампион в четири различни държави, като освен с ПСЖ, Бекъм взе златнен медал с Манчестър Юнайтед (Англия), Реал Мадрид (Испания) и Ел Ей Галакси (САЩ).

Харизматичният англичанин изигра общо 115 мача за своята родина, като в 59 от тях бе с капитанската лента.

"Едно от най-значимите ми постижения е капитанската лента на моята страна. Помня всеки мач с фланелката на Трите лъва. Следвах не само големите играчи, които са играли за Англия, но и представлявах всеки един фен, който страстно подкрепя своята страна. Горд съм, че представлявах Англия на и извън терена."

"Благодаря на всички свои съотборници, великите треньори, от които научих много. Благодаря и на феновете, които ме подкрепяха и ми даваха сили да успея", заяви Бекъм, който е печелил е шест пъти титлата в Англия, два пъти е ставал шампион в първенството на Съединените щати и по веднъж в Испания и Франция. През 1999 година с Манчестър Юнайтед печели и Шампионската лига.

Именно от „Олд Трафорд” стартира невероятната кариера на Бекъм. Легендата на Манчестър Юнайтед дебютира с екипа на "червените дяволи" на 7 декември 1994 година, а през 2003 година Бекъм премина в Реал Мадрид.

Впоследствие той игра за ЛА Галакси, Милан и ПСЖ. Полузащитникът навърши 38 години по-рано този месец, но въпреки това получи предложение от парижани да остане в тима и през следващия сезон или да получи ръководна длъжност на „Парк де Пренс”.

Засега обаче Бекъм е решил със сигурност само едно - да последва своя ментор сър Алекс Фъргюсън и приятеля си Пол Скоулс и да сложи край на своята състезателна кариера.

"Ако някой ми беше казал, когато бях малък, че ще играя и ще печеля трофеи с любимия ми клуб Манчестър Юнайтед, че ще играя и нося капитанската лента на моята страна над сто пъти, че ще играя в някой от най-големите отбори в света, щях да кажа, че това е фантастика. Щастлив съм, че осъществих всички тези мечти", допълва легендарният халф.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки