Стенли: Усетих подкрепата на целия футболен свят

Никога не съм се притеснявал, че Астън Вила няма да остане във Висшата лига

Стенли: Усетих подкрепата на целия футболен свят
Стилиян Петров изрази своята благодарност към всички, които го са го подкрепили в битката с острата левкемия. Стенли обяви пред света, че в София на 26 май ще се играе благотворителен мач.

Българският халф обяви отказването си от футбола миналата седмица. През целия сезон феновете на Острова показваха огромно уважение към него, като аплодираха смелия капитан на Вила и България в 19-ата минута на мачовете.

„Чувството е невероятно. Минах през нещо много тежко, но подкрепата от футболното семейство по целия свят е невероятна”, заяви Стан пред „Sky Sports”.

Борбата на Петров с левкемията го накара да се откаже от футбола и да крои планове за фондация, която да помага на хора, борещи се с болестта. На 26 май в София ще се играе благотворителен мач между звезди на Астън Вила и легенди на България. Събраните пари ще подкрепят кампанията „Support Stan” и ще отидат за лечение на деца болни от левкемия.

„Да събираме пари и да помогнем на тези деца ще бъде страхотно”, казва Стенли.

Астън Вила се спаси в края на сезона, но Петров каза, че никога не се е съмнявал в оцеляването на бирмингамци в елита.

„Не бях притеснен. Вярвам в тези момчета. Гледал съм ги на тренировка и знам начина на работа на мениджъра. Последните няколко месеца бяха много добри за Астън Вила и момчетата заслужават да играят във Висшата лига”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки