Сензациите в пресата: Левски преговаря с три звезди на Лудогорец

И още: Черноморец чака 5,2 млн. лв. от летни продажби, чистка в Черно море

Сензациите в пресата: Левски преговаря с три звезди на Лудогорец
Сензациите в пресата днес, петък, 17 май 2013 година:

Меридиан мач: Левски преговаря с три звезди на Лудогорец

Левски води пре­говори с три от звездите на Лудогорец в навечерие­то на сблъсъка между двата клуба, който ще определи шампиона. Сигу­рен източник от „Герена" разкри пред „Меридиан Мач", че „сините" имат интерес към защитника Любо­мир Гулдан и хал­фовете Станислав Генчев и Марселиньо.

На първите двама договорите изтичат в края на сезона и те могат да дойдат на „Гере­на" без пари. Твър­ди се, че „сини" представители вече са водили няколко разговори лично със словашкия на­ционал Гулдан и Генчев, който този сезон вкара двата гола във вратата на Левски за побе­дата на Лудогорец в Разград.

Двамата са обявили, че са съгласни да преми­нат в Левски, след като договорите им с „орлите" свършат в края на сезона.

При Марселиньо ситуацията е по-сложна, защото бразилецът има контракт до лятото на 2014 година. „Сините" са води­ли разговори с мениджъра на атакуващия халф, който е обяснил, че Мар­селиньо със сигур­ност няма да преподпише с Лудого­рец. Агентът обаче уточнил, че желанието на бразилеца е да играе в силен клуб извън Бълга­рия. Той все пак си оставил вратичка за Левски, като обявил пред „сините", че Марселиньо принципно е готов да облече синята фланелка.

Ръковод­ството на Лудого-рец от няколко месеца води прегово­ри за подновяване­то на договорите на Любомир Гулдан и Станислав Генчев. Сделка между играчите и клуба от Разград обаче няма имен­но защото двамата водят разговори с Левски.

Очаква се трите цели на Левски в състава на Лудогорец да бъдат титу­ляри в събота на „Герена", когато ще се реши шам­пионът на Бълга­рия. 

Меридиан мач: Черноморец чака 5,2 млн. лева от летни продажби

Шестима играчи от мъжкия отбор и девет юноши ще напълнят касата на Черноморец през лятото. От техни­те продажби се очак­ват постъпления в раз­мер на 5,2 милиона ле­ва.

В посока Ботев (Пд) може да потеглят двама от най-перспек­тивните футболисти на Черноморец (Бс). Ста­ва въпрос за 17-годишните Милчо Анге­лов и Станислав Дря­нов. Първият дори вка­ра уникален гол във вратата на „канарчета­та", а още през зимата Ферарио Спасов го ис­каше под тепетата. От могъщия финансово пловдивски клуб са предложили 500 хиля­ди лева за двамата иг­рачи плюс 50 процента от бъдещ трансфер. Тези условия удовлет­воряват бургаския клуб, който страда от хроничен недоимък на средства.

Вчера стана ясно, че Черноморец ще продаде и състезателните права на още девет млади играчи от ДЮШ. Става въпрос за футболисти между 16 и 18 години. Те са искани от Литекс, Левски и Славия. За тях в касата се очаква да постъпят около 300 000 лева. Отделно клу­бът ще се раздели и с Гаел и Уатара, от чиито трансфери се чакат още 1 милион евро.

Интерес от чужди отбори има към мла­дежкия национал Геор­ги Терзиев, като наско­ро директорът на „аку­лите" Пламен Киряков заяви, че руският гранд Зенит, както Нюкасъл и Парма се интересу­ват от него. Цената, която искат от Черно­морец за футболиста, е 1,2 милиона евро.

Ако успее да реализира всичките трансфери и си осигури очакваните приходи, бургаският клуб ще си гарантира напълно бюджета за следващия сезон.

Тема Спорт: Чистка в Черно море след края на сезона

 

Сериозна чистка подготвя след края на сезона наставни­кът на Черно море Георги Иванов. Той планира да се раздели с 6-7 футболисти, а на тяхно място да бъдат привлечени нови за следваща­та кампания в А група. Моря­ците на практика си гаран­тираха оставането в елита, като още в предстоящия кръг могат да се спасят от изпадане и на теория, ако победят Локомотив Плов­див, а Локо София загуби от Черноморец в Бургас.

На то­зи етап ръководството на Черно море не смята да пра­ви треньорска рокада, като Гонзо остава да води тима и занапред. Наставникът пък планира сериозна селекция, с която догодина моряците да си повъзвърнат загубените позиции в шампионата.

На този етап е ясно, че Иванов държи да има през следващия сезон в редиците си защит­ниците Росен Колев и Александър Александров, халфове­те Еденилсон Бергонси, Геор­ги Илиев и Симеон Райков, както и нападателите Геор­ги Божилов и Брус Инканго.

Под въпрос е оставането на Себастиан Комел и Самуел Камазола, като причината за несигурното бъдеще на бра­зилеца не са качествата му, а лошото здравословно съ­стояние.

Селекцията на Чер­но море ще се състои както от българи, така и от чуж­денци, като Гонзо вече разпо­лага със списък с набелязани­те трансферни цели.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки