Ивайло Петев: Нека в събота победи по-добрият, а съдията да помага на футбола

„Ние не можем да се защитаваме, затова в събота ще атакуваме”

Ивайло Петев: Нека в събота победи по-добрият, а съдията да помага на футбола

Нашият отбор също ще играе за победа в събота, заяви наставникът на Лудогорец Ивайло Петев преди сблъсъка за титлата срещу Левски на „Герена” от 28-ия кръг на „А” група.

„От първата минута трябва да нападаме, защото ние не можем да се защитаваме. Затова и ще играем атакуващо. Надявам се играчите да изпълнят задачите, които ще им поставим, а какво ще се случи, ще видим след мача. Моето основно изискване обаче е отборът ни да играе добре.”

„Аз се надявам, че ще спечелим. Оптимист съм, предвид отбора, с който разполагам и представянето ни в последните няколко мача”, сподели в ефира на Канал 3 Ивайло Петев, който коментира и отказа на разградчани за отлагане на дербито, каквото поискаха от Левски, с оглед на финала за Купата на България, който "сините” играха и загубиха след изпълнения на дузпи от Берое в сряда.

„Нашият клуб реши да не се отлага срещата, защото и те, ако бяха на нашето място, те също нямаха да са съгласни. Всеки си защитава интересите. Левски разполага с доста добър потенциал, има добра резервна скамейка и не мисля, че физическото състояние ще е определящо. Водещото нещо ще е психологическата нагласа.”

„Имаме предимство, но то е само теоретично, защото в един мач всичко може да се случи. Иначе аз поддържам мнението на Петричев, че срещу нас се води война."

"Фактите говорят сами, вижте мачовете до момента. Един конкретен пример е срещата с Миньор. Това, което се случи там, просто е безумна ситуация, но ние сме свикнали.”

„Също така това, че Левски иска наши играчи. Просто поредната психологическа атака от тяхна страна. Няма никаква истина в това твърдение, а само поредният опит да се дестабилизира обстановката”, заяви треньорът на шампионите и коментира искането на „сините” за допинг контрол:

„Мисля, че е нормално да има допинг контрол. Ако те не го бяха поискали, ние щяхме да го сторим, защото това нещо е в реда на нещата.”

Запитан дали нямаше да е по-добре рефер от чужбина да ръководи дербито на „Герена”, Ивайло Петев отговори:

„Искането на чужди рефери е забранена практика в България. Надявам се в събота да е интересно! Футболът да победи, съдията да помага на футбола и по-добрият отбор да спечели. Надявам се това да е нашият.”

В края на своя коментар младият специалист сподели, че не е сега моментът да се обсъжда неговото бъдеще начело на Лудогорец и изрази надежда, че феновете на тима ще подкрепят мощно своите любимци на „Герена”:

„Доколкото знам над 10 автобуса с наши фенове ще пътуват за София. Ние разчитаме на тяхната подкрепа, както винаги сме го правили.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки