50 000 евро за две загуби в голфа

По 50 000 евро от общия награден фонд (3 млн.) ще получат осемте голфъри, отпаднали след груповата фаза на Световния “Волво” мач-плей шампионат на игрището “Тракийски скали” край Каварна

50 000 евро за две загуби в голфа

По 50 000 евро от общия награден фонд (3 млн.) ще получат осемте голфъри, отпаднали след груповата фаза на Световния “Волво” мач-плей шампионат на игрището “Тракийски скали” край Каварна. Елиминираните играят по два мача в 8-те групи с по трима души. Това предвижда разпределението на наградата, осигурена от автомобилната компания в най-големия и най-престижен от трите турнира по голф, които “Волво” организира със световния гигант в спортния мениджмънт IMG. А наградите на 16-те, които продължават в директните елиминации в събота и неделя, са много, много по-сериозни. Победителят си тръгва с 800  хил. евро.

Другите две състезания на компанията в голфа са редовният турнир на “Волво” (награден фонд 2 млн. евро), чието последно издание бе през януари в Дърбан (ЮАР), и “Чайна оупън” (2,5 млн. евро) през май в Тянджън (Китай).

Надпреварата на “Тракийски скали” е под № 80 в турнирите, спонсорирани от шведите в аристократичния спорт, който акумулира и съответно раздава най-големите пари като наградни фондове в спорта въобще. Така голфър № 1 на света Тайгър Уудс в края на 2012-а стана първият спортист въобще в света, спечелил над 100 милиона долара от призове от състезания. И голфът е “доста по-напред с материала” в сравнение например с тениса, който на фона на баровския спорт изглежда като по-беден роднина.

А от Българската голф асоциация изчислиха, че ефектът от състезанието върху българската икономика ще е около 5 млн. лв. Те включват 580 000 лв. ДДС върху наградния фонд, още 480  000 лв. ДДС върху туристическите нощувки на участници и гости, както и 1,6 млн. лв. ДДС върху бюджета на шампионата и доставки на български фирми и ДДС върху разходите на туристи, гости и други услуги - 2,2 млн. лв.
Българин с бронз от ЕП по борба за юноши в Нови Сад

Алан Джабиев донесе първи медал за националите на турнира

Погачар спечели първия планински етап на "Тур дьо Франс"

Словенецът с категорична заявка за успех и във Франция

Щангите отрекоха протест и благодариха на Глушков

"БФВТ благодари на министъра на младежта и спорта, който протегна ръка към нас в толкова труден момент"

ИЗВЪНРЕДНО: Осъдиха Георги Градев!

Вижте подробности

Красен Кралев е номинацията на ГЕРБ-СДС за спортен министър

Вижте състава на проектокабинета

Минчева шампион на 25 метра пистолет

Втора остана Гинка Дачева

Теодор Асенов с бронз от Европейското по кану-каяк за юноши

Това е единственото отличие за България от шампионата в Братислава

Кевин Воклен спечели II етап от Обиколката на Франция

Тадей Погачар взе "жълтата фланелка"

Фамозна: Стилияна Николова взе всички титли в Египет

Грацията ни перфектна и на четирите уреда в Кайро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки