Левски среща Лудогорец в директна битка за титлата на "Герена"

Сблъсъкът започва в 20:00 часа

Левски среща Лудогорец в директна битка за титлата на "Герена"
Денят на големия мач, който ще реши титлата в А група, дойде. Словесните престрелки между Левски и Лудогорец не спряха цяла пролет. Тази вечер обаче само един ще ликува. И ще трябва да спечели право­то да се нарича шампион на терена, а не пред мик­рофоните.
 
За сините всичко е прос­то и ясно - няма място за отстъпление. Единствено при успех отборът ще има сериозни шансове да спече­ли 27-а титла в история­та си. Възпитаниците на Николай Митов изостават на две точки от съперника си и нямат право на греш­ка.
 
Докато Лудогорец може да разчита и на равен­ство, защото ще запази преднината си, а после остава да не загуби от Бо­тев Пловдив у дома и да спечели като гост на последния Монтана.
 
Тимът от "Герена" поне­се тежък удар през седми­цата, след като отстъпи във финала за Купата на България след изпълнение на дузпи на Берое. От­борът пропиля възможно­стта за дубъл. На всяка цена обаче ще иска да грабне титлата изпод носа на съ­перника си и да я постави в своята витрина. А тя не е била там от 2009-а. За­това гладът за успехи на "Георги Аспарухов" е огро­мен.
 
Стадионът със сигур­ност ще се напълни и подк­репата на сините фенове ще е най-големият коз на домакините. Те нямат с какво от спортно-техни­ческо естество да изнена­дат съперника и повече се надяват духът и волята за победа наистина да стиг­нат за успех.
 
Заради 120-те минути, изиграни в сряда, а и пора­ди недобрата игра на пове­чето футболисти в редиците на Левски ще има дос­та промени. Очаква се в за­щита да са Мулдер, Милиев, Везалов и Старокин, а пред тях като двойка хал­фове да играят Станислав Ангелов и Стефан Велев. По крилата треньорът ще се довери на Кристовао Рамос и Гари Родригес. На върха на атаката ще е Мистър Пропуск и Мистър гол в последната секунда, порту­галецът Жоао Силва, който ще бъде предпочетен пред Базил де Карвальо. Зад него най-вероятно ще действа Рене Михелич.
 
Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев подготвя из­ненади с избора си на ти­туляри. Специалистът въз­намерява да остави на пей­ката направилия фурор в последните срещи Роман Безяк. Неговото място на върха на атаката ще бъде заето от Емил Гъргоров. Капитанът на зелените отсъстваше от 11-те в последните 6 кръга. За пос­ледно той започна от пър­вата минута срещу Локо Пд (1:0), но на почивката отстъпи мястото си на Кишада. Решението на Пе­тев да остави 32-годишния футболист далеч от тере­на бе повлияно от слабата формата и от проблемите му с ахилеса.
 
Почти сигурно наставникът на шампионите няма да направи други промени. Такива ще има единствено ако Станислав Генчев не ус­пее да се възстанови от контузията си, заради коя­то ходи и на лечение в Сър­бия. На вратата ще заста­не непоклатимият през пролетта Владислав Стоя­нов. Защитната формация на зелените ще е в добре познатия вид - Кайсара, Гулдан, Моци и Йордан Минев. Единствено срещу Етър (5:1) румънецът си партнира с Теро Мантила, тъй ка­то Гулдан получи почивка.
 
В средата на терена опорни халфове ще са Дя­ков и Генчев. Ако обаче последният не се възстанови, до благоевградчанина най-вероятно ще застане Емил Гъргоров. Именно на тази позиция игра Бадема срещу ЦСКА. Пред тях ще действа Марселиньо. При това положение на върха на атаката ще е Роман Безяк, който ще бъде подкре­пян по крилата от Миро Иванов и Иван Стоянов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки