Сензациите в пресата: Еспаньол идва за Терзиев, Саша и Присо бягат от ЦСКА

Спортинг Л иска Китанов, Черноморец взима Маркиньос, Берое моли Елиаш да остане

Сензациите в пресата: Еспаньол идва за Терзиев, Саша и Присо бягат от ЦСКА
Еспаньол идва на "Лазур" за Георги Терзиев, гърми "Меридиан мач"
 
Представи­тели на испанския Еспаньол пристигнаха вчера в Бургас, за да прего­варят за трансфера на младежкия наци­онал Георги Терзи­ев. Двамата дирек­тори на испанския клуб са се срещна­ли с изпълнителния шеф на Черноморец Пламен Киряков. Те ще наблюдават и днешния мач между Черноморец и Локо (Сф), в който Терзи­ев ще вземе учас­тие. Не е ясно при какви условия би се реализирала сделка­та, но бургазлии ще търсят поне 600 000 евро при директна продажба плюс процент при бъдещ трансфер на защит­ника.
 
От Еспаньол са се ориентирали към пазара на футболис­ти в Източна Евро­па заради по-ниски­те цени и по-малкия риск.
Преговорите най-вероятно ще про­дължат до края на месеца, като край­ната дума ще има Митко Събев. От две години той живее в Швейцария, но вече е информи­ран за интереса на клуба от Барсело­на.
 
Черноморец не смята да прави ни­какъв подарък на Локо (Сф) тази ве­чер, още повече че бургазлии имат да си връщат за онова 1:1 срещу „желез­ничарите" на „Ла­зур" преди година, което ги изхвърли от Лига Европа. При победа „акули­те" ще получат по 1000 лева премия, което е добре дош­ло с оглед на факта, че играчите не са получавали по 4 заплати.
 


Саша и Присо бягат от ЦСКА, твърди "Меридиан мач"
 
Двама от чужден­ците в ЦСКА Нджонго Присо и Лукас Саша са готови да си тръгнат. Те са недоволни от безпа­ричието, което обхвана клуба и рефлектира сил­но върху играчите. Ка­мерунецът и бразилецът вече четири месеца ча­кат собствениците от „Титан" да се сетят да им платят. Футболисти­те недоволстват и от то­ва, че вече няколко пъти са лъгани от шефовете. Преди мача с Левски лично Димитър Борисов направи поредните гран­диозни обещания, които се разбиха на пух и прах. Шефовете загуби­ха доверието на играчи­те, след като на 10 пъти обещават да се разпла­тят, а в крайна сметка не правят нищо. Двамата са готови да се възполз­ват от примера на Пакурар и Кириакирис.
 
Присо не играе от ня­колко мача с оправда­нието, че е контузен. Камерунецът вече си стяга багажа да си тръгва. Той закупи 30 екипа от феншопа и си взе довиждане с хората, които работят на „Ар­мията".
 
Звездата на ЦСКА Лукас Саша е изключи­телно толерантен, но търпението му е към края си. Саша многок­ратно заяви, че се чувс­тва отлично при „черве­ните" и е възхитен от феновете. Бразилецът не иска да напуска ЦСКА, но ако до 25 май не се разплатят с него, си тръгва. Саша сподели пред репортер на „Меридиан Мач", че ще е спокоен само когато парите са в джоба му.
 


И Спортинг (Лисабон) пожела Китанов, пише "Тема спорт"
 
Спортинг Лисабон е по­редният европейски клуб, който проявява интерес към вратаря на Черно море Георги Китанов. Скаути на португалския гранд следят изявите на 18-годишния вра­тар и не е изключено в ско­ро време да го поканят на проби. Както е известно, Китанов е следен още от ПСВ Айндховен, Манчестър Сити, Наполи и Генк.
 
Пред­ставители на тези клубове гледаха на живо изявите му в пролетните мачове на моряците. Китанов ще се завърне на вратата на вар­ненци срещу Локомотив Пловдив, след като изтърпя наказание от 1 мач заради натрупани жълти картони. В лагера на Черно море са убедени, че още днес ще си гарантират оставането в А група. Това ще се случи при успех над Локомотив Пловдив и загуба на Локомо­тив София в Бургас.
 


Черноморец подписва с Маркиньо, смятат от "Тема спорт"
 
Старши треньорът на Чер­номорец Димитър Димитров-Херо вече може да се похвали с първите нови попълнения за лятото. До дни договори с акулите се очаква да подпи­шат трима чуждестранни футболисти. През седмицата край морето на проби бяха по­ловин дузина играчи иностранци, които взеха участие в една двустранна игра, за да може Димитър Димитров да се запознае по-добре с каче­ствата им.
 
Контракт с акулите ще подпише бразилският халф Маркиньос. Тук не става въ­прос за играча на Локо София, а за полузащитник от втора дивизия на Бразилия. На „Ла­зур" ще акостират още пор­тугалското крило Тиаго и нападател от школата на Марсилия.
 
Засега обаче от ръковод­ството на акулите не разкри­ват повече подробности за въпросните трима играчи.
 
Всички са с подчертано офанзивни функции и се из­чаква само преминаването на задължителните меди­цински прегледи, за да им бъдат предложени догово­ри с Черноморец.
 
Наставникът на бургаз­лии се надява този път да приключи по-рано със селек­цията и най-късно до среда­та на юни да знае с кои точно футболисти ще за­почне подготовка. 
 


Берое моли Елиаш да остане, разкрива "Тема спорт"
 
Ръководството на Берое се зае със задачата да остави в тима и през следващия сезон Елиаш да Силва. 31-годишният бразилец бе привлечен в съста­ва през зимната пауза на сезон 2011/12. Той веднага се утвър­ди като несменяем титуляр в състава. Дефанзивният халф има 21 мача в това първен­ство, в които реализира три гола. Той реализира и победния гол от дузпа срещу Левски във финала за Купата на България. С това завинаги ще остане в сърцата на феновете.
 
Още през зимата обаче Ели­аш пожела да напусне и се бе разбрал с клуба да не му прави спънки. Причината - семейни проблеми, поради които иска да се завърне в родината си. Сега шефовете ще направят всичко възможно да го навият да остане в Берое, поне дока­то отборът има евромачове. Зелено-белите стартират участието си във втория ква­лификационен кръг на Лига Ев­ропа на 18 юли.
 


4 тима от "А" група искат талант на Нефтохими, пише "Тема спорт"
 
Четири отбора от А група проявяват сериозен интерес към талант на Нефтохимик, похвалиха се от клуба. Става въпрос за 18-годишния офанзивен халф Милен Гамаков, кой­то преди седмица изкара про­би в тима на Рединг до 21 го­дини. Там той е оставил доб­ри впечатления, като дори е вкарал гол в контрола с Донкастър, спечелена с 3:0.

Според запознати сред же­лаещите да имат Гамаков в редиците си у нас са - Славия, Ботев Пловдив, Литекс и Локо Пловдив.
 
Желанието на самия играч е да играе за Нефтохимик в А група. При добра оферта оба­че е твърде вероятно клубът
да се раздели с него.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки