Отново Лукойл и Левски ще спорят за баскетболната титла

Лукойл Академик спечели драматично петия мач от полуфиналната серия срещу Рилски спортист с 86-84

Отново Лукойл и Левски ще спорят за баскетболната титла

 Лукойл Академик спечели драматично петия мач от полуфиналната серия срещу Рилски спортист с 86-84 и ще играе 12-и пореден финал в българското първенство. Напрежението за шампионите бе до последната секунда, а те стопиха огромен дефицит, за да стигнат до успеха. Рилски спортист, който показа дух и непримиримост през цялата серия, предвкусваше финала, но съперникът обърна резултата в края. В крайна сметка Лукойл печели серията с 3-2 победи и за четвърта година поред ще срещне Левски на финал в опит да спечели 11-а поредна титла. Самоковци пък ще спорят с Балкан за бронзовите медали този сезон.

Лукойл Академик поведе след първите няколко атаки, но серия от 11-0 на Рилски изведе тима напред. Гостите поддържаха разлика от 6-7 точки до края на първата част за 26-19 в своя полза. 13 безответни точки на Рилецо в началото на втората част изведоха отбора с цели 20 напред, а на почивката той водеше със 17 – 49-32. За 20 минути игра Рилски имаше 9 от 17 опита за три точки и имаше предимство в борбата под коша.

Лукойл Академик излезе доста по-силен за второто полувреме и започна бързо да топи разликата, като се приближи само на 4 точки от съперника в края на третата част. Тройка на Тери Смир обаче направи резултата 65-58 след три части. В началото на последната част разликата отново стана двуцифрена, а 4.25 минути преди края Рилски водеше с 12. След серия от 15-3 със страхотна игра на Божидар Аврамов резултатът бе изравнен при 82-82 и оставащи минута и половина. След размяна на наказателни удари Лукойл излезе напред и победи с 2 точки.

Рилски спортист спечели борбата под коша с 9 разлика, а освен това имаше много добър процент от тройката – 12/25 (48%) и общо 54% от игра. Успеваемостта на Лукойл беше 9/21 (43%) от тройката и 51% от игра. Домакините си подадоха повече асистенции и предизвикаха с 8 грешки повече на съперника.

Божидар Аврамов изигра страхотен мач за победителите и завърши с 24 точки (4/5 от тройката и 5/8 за две точки). Брандън Хийт добави 23 точки и 6 асистенции, а 12 вкара Димитриос Харитопулос.

За Рилецо Тери Смит завърши с 24 точки, а 17 (5/7 от тройката) плюс 6 борби и 5 асистенции регистрира Бранко Миркович. С 12 и 8 борби се отчете Антъни Гуджино.

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

Шеф на Олимпиакос: Везенков е играч на Торонто

Вижте подробности

Торонто иска да задържи Везенков за новия сезон

Българинът беше пратен в Раптърс от Сакраменто

ОБРАТ: Везенков се завръща в Европа?

Италианска медия твърди, че той ще се завърне в Олимпиакос

Везенков: Преживяването ми със Сакраменто Кингс беше невероятно!

Родният баскетболист се сбогува с тима

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки