Митов: Това е Левски! Заедно ли сме, няма кой да ни бие! Късметът идва при силните! + ВИДЕО

„Няма да изпуснем питомното”, уверен е треньорът на "сините"

Митов: Това е Левски! Заедно ли сме, няма кой да ни бие! Късметът идва при силните! + ВИДЕО
Има още един мач, но това е голяма крачка. Вече сме първи, това е положението! Това каза старши треньорът на Левски Николай Митов веднага след победата над Лудогорец с 1:0.
 
На въпрос с какво „сините” са надвили разградчани, специалистът отговори: „С дух, с воля, с характер и с всичките тия хора! Това е Левски! Заедно ли сме, няма кой да ни бие!”
 
А на питане дали Левски е имал и късмет, Митов отсече: „Няма късмет! Като го искаш, късмет няма! Късметът идва при силните.”
 

„Няма да изпуснем питомното”, каза още треньорът на отбора победител пред ТВ7.   

Предвид очертаващите се служебни три точки срещу Етър, Левски трябва да спечели единствено мача си срещу Славия, за да вдигне шампионската титла. 

На пресконференцията той продължи:
 
„90 минута - пак е сладко. Ние желахме много победата. Няма умора. Когато футболистите и нашата велика публика са заедно, ние сме непобедими. Аз от дете познавам такъв Левски. След като и като треньор познавам такъв. Доколкото знам, имаме един мач срещу Етър, в който вземаме служебна победа. Крачка към титлата. Бием Славия и ставаме шампиони, без да ме интересува как ще завършат другите мачове на Лудогорец.”

"Наясно съм с нещата. Знам потенциалът на отбора и как той трябва да се развива. Аз знам едно нещо нещо, че късметът ходи при силния. Не искам да правя планове. Знам какво да направя през следващия сезон. Когато подпиша, задавайте ми много въпроси. Договорът ми е до юни. Утре във вестници ще бъдем първи. С дух, воля и характер успяхме да победим.
 
Митов разкри къде е бил при гола: „Бях зад вратата. Нали видяхте къде бях.”
 
„Казал съм на моята жена и на баща ми мачове да не гледат – да се разхождат по горите некъде.”
 
На въпрос дали късметът е бил в основата на успеха, доскорошният помощник отговори: „Аз имах 5-годишен договор с Райо Валекано (като футболист), но счупих крак. Вкарва Жоао и взимаме купата, нали? То и аз искам да решавам мачовете, ама…”
 
Митов подчерта, че веднага започва да мисли за мача със Славия от последния кръг и празненства от рано няма да има.
 
„Когато видя титла! Празнуване няма! Почваме да се готвим веднага за мача със Славия. Такива еуфории… На земята сме стъпили здраво. Нормално е да има емоция след такава победа. Най-важното им казах – внимавайте какво говорите пред журналистите. Мисля за Славия, нищо друго не ни интересува.”
 
Той се радва, че всички съперници играят мотивирано срещу Левски
 
„Искам срещу Левски да играят на 200%, за да сме готови. Днес да имаше умора? Едно нещо ще им кажа. Не искам да омаловажават труда на моите футболисти. Иначе кой каквото иска да си говори. Няма да позволя на никого да омаловажава моите футболисти. Като вдигнем купата, тогава.”
 
„Гледам всички треньори и се уча от тях.”
 
„Каквото имам да им казвам, им го казвам персонално. Ние цял мач ги мачкаме. Нормално е да те хванат на контра. Но ние през цялото време владеем играта. Това, което видях, мисля, че ние владеехме играта през цялото време.”
 
Митов съжали за постъпката си в края на мача, когато бе изгонен.
 
Той разкри, че е подготвил чужденците в тима за пламенната атмосфера, която ги очаква.
 
„Знаех, че ще е така. 'Момчета, днес ще видите нещо, което никога не сте виждали'. Аз съм бил там, в агитката, гонел съм топките зад вратата. А го нямаше сектор А днес. Голям играч (за публиката) – на кръга!”
 
„Казах на ръководството – исках много купата и титлата, но през цялото време между двата мача единствената ни мисъл беше загубата да я обърна в победа. Това да им втълпя. Тази загуба да се преобразува в главите им в победа. Това ми беше целта.”
 
„Плаках като прочетох заглавията след победата над ЦСКА плаках. Пред вас няма да плача, но иначе плаках”, завърши той. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки