Петев: Сами сме си виновни, подарихме им титлата + ВИДЕО

Не мисля, че може да се случи нещо различно от първо място за Левски. Защото живеем в България!

Петев: Сами сме си виновни, подарихме им титлата + ВИДЕО
Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заяви, че само пропуските са лишили неговия тим от по-благоприятен резултат срещу Левски. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов”, който беше своеобразен финал за титлата, завърши с победа за „сините” с 1:0, като голът падна след рикошет в заключителните минути.
 
„Може само на нас да се сърдим”, каза Петев пред ТВ7. „Изключително фрапантни пропуски. Вместо да водим с 2:0 или 3:0, позволихме да ни вкарат гол от не чак толкова сериозен удар, стана рикошет. Загубихме битката като цяло ние сами сме си виновни.”
 
На въпрос какво не е достигнало на разградчани, Петев отвърна: „Да вкараме гол. Имахме чисти ситуации. Жалко, че не можахме да отбележим една от тях.”
 
Младият специалист няма съмнения, че „сините” ще вдигнат титлата. „Мисля, че да”, отговори той на питане дали всичко на върха в класирането вече е ясно.
 
На пресконференцията Петев продължи:
 
„След като не отбележиш гол, няма как да победиш.”
 
„Голът е доста нелеп, но пак казвам – ние имахме изключително добри ситуации да отбележим. И за да си шампион, всяка една година трябва да търсиш по-високо и по-високо ниво. Ние няма как да изтърваме с лека ръка такива ситуации.”
 
Петев се съгласи с мнението на репортер, че разградчани са подарили титлата на Левски и изключи възможността „сините” да изпуснат питомното. „Защото живеем в България. Не мисля, че може да се случи нещо различно.”
 
„След като е свършил мача, всяко мнение може да служи като някакъв анализ за дадена ситуация. Но пак казвам – това са чисти ситуации. Изключително чисти ситуации и ние трябваше да отбележим поне една от тях.”
 
„Аз се надявам повече отбори да се борят за титлата, нивото на футбола да е по-добро.”
 
„Ситуациите ги имаме, жалко, че не съумяхме да ги реализираме.”
 
Петев порица Кишада за пропуските пред вратата на Илиев. „Малко майсторство в тези моменти е изключително нужно.”
 
Според наставника Гулдан е бил изгонен пресилено. „Но всичко е свършило. Никога не съм коментирал съдийството. Няма да го направя и сега.”
 
Решението Емил Гъргоров да бъде оставен резерва е взето лично от Петев. „Голяма контузия, която да голяма степен наруши и неговата подготовка. Така съм преценил, така съм направил. Това е само мое решение.”
 
На въпрос дали е започнал да мисли за следващия сезон, Петев отговори: „Имам идеи, но още е много рано да ги споменавам.”
 
Той поздрави играчите си. „Бориха се мъжки. Нито един от тях не излезе да не се бори за победа днес. Може би и напрежението беше в повече. Но всичко е свършило, може само да си вадим изводите и да гледаме напред.”
 
Петев и възпитаниците му не са се стреснали от публиката на Левски. „Все пак футболът е продукт, който трябва да пълни стадионите. Истинко удоволствие е да играеш пред такава публика”, завърши специалистът.

     

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки