Просълзеният Иво Тонев: Целта ни е да станем шампиони и да влезем отново в групите на ШЛ + ВИДЕО

"Феновете ни заслужават точно това, заради тях имам сълзи в очите"

Просълзеният Иво Тонев: Целта ни е да станем шампиони и да влезем отново в групите на ШЛ + ВИДЕО

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев коментира със сълзи в очите успеха над Лудогорец, след който „сините” оглавиха класирането на „А” група с точка аванс пред шампионите, два кръга преди края, съобщи репортер на Novsport.com.

Силният човек на „Герена” обаче подчерта, че столичани все още не са спечелили титлата, но заяви, че целта пред тима е влизане в групите на Шампионска лига, тъй като публиката на тима го заслужава.

„Имаме да изиграем още един мач срещу Славия, казах им и на момчетата. Убеден съм, че Славия ще бъдат много мотивирани идната събота. Трябва да спечелим този двубой и да станем шампиони така, както казах още след мача с Монтана.”

„Радващото е, че успяхме да зарадваме тази страхотна публика. Емоция е голяма. Още от първата минута бях много развълнуван, а синът ми бе като мен и се радваше като малко дете. Нищо, че вече е на 18 години и е с една глава по-висок от мен. Аз от 16-годишен съм станал мъж. Научил съм се да бъда мъж и не се страхувам да плача, когато съм щастлив и когато съм ядосан, макар че тогава е по-добре да няма никой около мен.”



„Не искам да коментира съдията, бихме Лудогорец и водим с една точка, другото не ме интересува. Това ни бе първата победа над този отбор, но мисля, че ще има още доста такива. Няма обаче да празнуваме тази вечер. Какво да празнуваме? Имат си записани договори играчите и всички суми по премиите са предварително фиксирани”, каза Тонев, след което бе помолен да коментира думите на своя колега в Лудогорец Ангел Петричев, а това видимо го вбеси:

„Ама недейте въобще да ми говорите за този човек! Това са случайно попаднали хора във футбола.”

„Когато много си се трудил, е сладко. Това важи за всички в Левски, включително за Илиан Илиев. Той има роля в това, което се случва днес. Просто в този момент не трябва да забравяме за Илиан Илиев, защото доста победи постигнахме с него и лично аз ще го поканя на мача със Славия да бъде с нас. Наско Сираков също е човек, който е постигнал страшно много с Левски”
Иво Тонев коментира и днешната загуба на предишния клуб, в който работи - Локомотив (София), изпратила почти сигурно „желизничарите” в „Б” група.

„Току-що разбрах за Локо (Сф). Съжалявам, наистина съжалявам, защото там има хора, които не заслужават подобно нещо. Това е отбор с история и заслужаваше да бъде в елит, но в днешния ден ме интересува само Левски.“

„Не е забранена думата „титла”. Това е целта ни е от първия ден, в който съм дошъл тук. Ако не бяхме спечелили днес, нямаше да ме е яд за мен, а само за феновете. Без тях нито щяхме да направим 3:3 срещу Берое във финала за купата, нито да победим днес. Заради тях имах сълзи в очите."

"Имаше провокации и всякакви неща се изговориха, както към нас, така и към Лудогорец. Те също са един много добър отбор. Чест прави и на отбора, на ръководството, че прави това, което прави там. Когато има 12 отбора като Левски, Лудогорец, Ботев Пловдив, ЦСКА, Литекс, тогава ще е добре футболът ни. Аз се отнасям с уважение към всички, които работят и които допринасят за футбола. Това е!”

„Безспорно това е един от най-емоционалните ми моменти. Надявам се другата седмица да бъде най-емоционалният ми момент, откакто съм във футбола. Каквото и да съм изгубил, като нерви и сили, ще си е струвал, ако станем шампиони. Да станем шампиони и да влезем след това отново в групите на Шампионската лига, това заслужава публиката ни. Не знам дали е реална, но  това ни е целта.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки