1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Веско Минев: Политиката на Лудогорец е сбъркана

Веско Минев: Политиката на Лудогорец е сбъркана

На "Герена" да благодарят на Ники Митов, страшен пич е

Веско Минев: Политиката на Лудогорец е сбъркана
Един от най-опитните в състава на Ботев (Пд) Веско Минев е контузен и се очаква да остане извън състава за дербито с Лудогорец. Той обаче има какво да каже преди сблъсъка с шампионите, където основ­на роля играе брат му Иордан.
 
Веско, Лудогорец и Ботев (Пд) може би са съставите, които  играят най-привлекателния футбол. Смя­таш ли, че това ще е но­вото голямо провинциално дерби?
- Съгласен съм, че Ботев и Лудогорец играят най-привлекатепния футбол в Бълга­рия. Сега двата тима ще играят без напрежение, което до­пълнително ще нап­рави мача открит, което е добре за футбола. Съставите ще се пуснат на до­бър терен, което съ­що ще спомогне за качеството. Наисти­на два добри отбора ще направят новото провинциално дер­би.
 
- През зимата мо­жеше с брат ти Данчо да се събе­рете както в Лудогорец, така и в Бо­тев. Сега обаче сте в различните лаге­ри. Играл си три пъти срещу близ­нака си, каква е тръпката и има ли такава?
- Естествено, че когато излизаш срещу брат си, има ог­ромна тръпка. В та­кива битки за 90 ми­нути се забравят братството и прия­телството. Но със сигурност един профе­сионален футболист израства повече именно след такива срещи.
 
- Не те ли е яд, че може би няма да се изправиш срещу брат си, за да го посриташ малко?
- Тук не става въп­рос за ритане, но ме е яд, разбира се. Аз обичам силните мачове, когато два от­бора играят открит футбол и се надигра­ват, за да може по-добрият да победи. Но Лудогорец сега са в нокдаун след загу­бата от Левски. Ще кажа личното си мнение - политиката при разградчани е сбъркана. Не може да направиш пет трансфера през зи­мата и никой да не играе титуляр. Каква е логиката? По-доб­ре вземи двама ка­чествени, и ако го бяха направили, със сигурност Лудогорец щеше да води с 10 точки на опонента си.
 
- Георги и Илия Миланови от Литекс са в един отбор. Ти с брат ти също сте защитавали цвето­вете заедно на Ботев. Според теб кое е по-правилно - да си с близнака си или да играеш сре­щу него?
- Аз съм „за" да иг­рая с Йордан в един отбор. Можехме от­ново да се съберем зимата в Ботев, като до последно почти всичко беше готово. Преди да си тръгна от Анталия, говорих доста пъти с него, за да се съберем в Бо­тев, но в последния момент нещата се обърнаха. Смятам, че ще е удоволствие за един треньор аз да играя отляво, а той отдясно.
 
- А представяш ли си някой ден да направите треньор­ски тандем с брат ти?
- Животът предла­га изненади. Защо не. Но ние още мис­лим за кариери­те си като футболисти. Нека да приключим, тогава ще ви­дим.
 
- Звъня ли на Дан­чо след мача с Лев­ски и какво си ка­захте?
- Естествено, че се чухме както преди мача, така и след ма­ча. Аз знаех, че ще пази уж новата звез­да на Левски, но като гледах дербито, ми стана кеф как го мач­ка, смаза го. Аз съм бил 5 години в Левски и независимо от това подкрепях брат си. Но на „Герена" трябва да благодарят на тре­ньора Ники Митов, който лично познавам и е голям пич.
Станислав Генчев: Левски не заслужаваше да загуби от Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на „сините“ коментира загубата в Пловдив

Керкез посвети на феновете победата над Левски

Треньорът на Ботев Пловдив коментира драматичния успех в дербито

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал