1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. БФС към клубовете: Нали Вас Ви питахме кога да почне шампионатът?

БФС към клубовете: Нали Вас Ви питахме кога да почне шампионатът?

Някои клубове дори не си направиха труда да отговорят, съобщават от БФС

БФС към клубовете: Нали Вас Ви питахме кога да почне шампионатът?
От Българския футболен съюз заявиха официалната си позиция относно формата на новия шампионат в А група и изказаното недоволство от родни футболни деятели, че все още не се знае кога ще започне новия сезон.

От БФС припомниха, че през следващия сезон в елита ще има най-много 14 отбора, а ако има отбори, които не покриват условията за лиценз, то групата ще се редуцира още повече.

Шефовете на футбола у нас подчертават, че са били изпратени запитвания до всички клубове кога би било най-подходящо да започне новия сезон, но от някои отбори дори не са дали отговор.

Ето какво пишат от БФС:

"Във връзка с рязко набъбналите в публичното пространство коментари и спекулации за формата на първенството в "А" ФГ за сезон 2013/2014 Българският футболен съюз би искал да напомни, че още с решение на Изпълнителния комитет от заседание през юни 2012 г. бе определено през следващия сезон "А" група да се формира от 14 клуба. В този смисъл внушения, че някой в Българския футболен съюз работи за запазване на статуквото от 16 отбора, са чиста манипулация. Нещо повече: вече няколко пъти официално бе заявено, че поради тежкия процес по лицензиране на клубовете в професионалния футбол е напълно възможно "А" ФГ да остане и с по-малко от 14 клуба, ако някой от членовете на елита не успее да покрие критериите за лицензиране. Срокът за това обаче е 31 май 2013 г., т. е. няма как преди това да е ясно кой получава лиценз и кой не, колкото и на някого да му се иска да знае предварително. Срокът е еднакъв за всички европейски държави, членки на УЕФА. Там, където вече са обявили лицензоносителите, то е защото всички са покрили изискванията и няма проблемни клубове.

Що се отнася до началото на първенството, през тази година Българският футболен съюз подходи максимално демократично и още преди два месеца изпрати до всички клубове запитване за тяхното мнение как да се проведе шампионата при условие, че в "А" ФГ има 14 клуба. Доста от заинтересованите отбори отговориха в последния момент, а някои дори не си направиха труда да спазят поставения краен срок. В момента, в който приключи процесът по лицензиране, на базата на изпратените от клубовете становища Българският футболен съюз ще обяви официално начина, по който ще се проведе първенството в "А" ФГ за сезон 2013/2014."
 
Станислав Генчев: Левски не заслужаваше да загуби от Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на „сините“ коментира загубата в Пловдив

Керкез посвети на феновете победата над Левски

Треньорът на Ботев Пловдив коментира драматичния успех в дербито

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал