В Германия: Берберович се връща в Литекс

През последната кампа­ния 31-годишният защитник игра в малко мачове, като често бе пращан във втория отбор на Дуисбург

В Германия: Берберович се връща в Литекс
Бившият бос­ненски на­ционал Джемал Берберович е пред завръ­щане в Литекс. Това съобщават медиите в Германия. През последните два сезо­на десният бек носи фланелката на Дуисбург от Втора Бундеслига, но догово­рът му приключва и няма да бъде подно­вен, което го прави свободен агент. 
 
През последната кампа­ния 31-годишният защитник игра в малко мачове, като често бе пращан във втория отбор на Дуисбург, който се състезава в регио­налните лиги в Гер­мания. Самият бос­ненец няма нищо против да се върне в Ловеч. Той вече из­кара два периода с оранжевата фланел­ка, като за първи път я носи през 2005-2008, а след това бе в тима на Литекс и през сезона 2010/11, в  края  на  който триумфира с шам­пионската титла. 
 
Връщането на Джемал Берберович ко­респондира с новата политика на Литекс, която не предвижда привличането на скъпи чужденци, а на млади таланти зад граница и на бивши заслужили футболисти. По съ­щата схема в Ловеч се завърна и Небойша Йеленкович, чия­то кариера обаче е поставена под въп­рос заради скъсани кръстни връзки. Берберович със сигурност ще бъде един от лидерите на Литекс през следва­щия сезон, при поло­жение че се върне в тима. 
 
Освен в Ли­текс и Дуисбуг той е играл още за родния ФК Сараево, нем­ските Байер Леверкузен и Оснабрюк и турския Денизлиспор. Междувремен­но от Литекс и дума не дават да се проду­ма, че биха помогна­ли днес на Локо (Сф) в борбата за изпада­не. Христо Стоичков е категоричен, че не­говият млад отбор играе феърплей и няма да се съобраз­ява с никого. Очаква се в тима да се вър­не един от основни­те защитници Стра­хил Попов, който пропусна гостуване­то на Пирин (ГД) за­ради разтежение. То­ва пак ще прекрои отбраната. В предни позиции няма да има съществени проме­ни, като атаката ще
се води отново от Исмаил Иса, на ко­гото ще помагат Армандо Ваюши и Георги Миланов. В халфовата линия пък първи избор вероя­тно ще бъдат Хасани и включилият се много добре в Гоце Делчев Томи Коста­динов.
Спартак (Варна) надви Фратрия

Победният гол за "соколите" вкара 19 годишният талант Даниел Халачев в 54-ата минута

Стипич призна: Ще продадем поне един вратар

"Армейците" търсят 3-4 специфични играчи, разкри треньорът

Левски чака двама нови през уикенда

Нападател и халф ще се присъединят към "сините"

Локо (Пд) и Пирин закриха контролата утре

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Юноша на Берое с първи професионален договор

Станислав Йовков подписа със заралии

Нов успех: ЦСКА с 6 от 6 при Стипич

„Червените“ спечелиха с късен гол втората си контрола за деня

Официално: Локо (Пд) се раздели с треньор

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Георги Чорбаджийски: Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта

„Мога само да съм благодарен на треньора, че ми дава шанс“

Легенда на Левски с участие в невероятен обрат

С хеттрик за победителите се отличи Кирил Евтимов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки