Сензациите в пресата: Левски продава Гаджев и Карвальо, обявяват до дни новия треньор на ЦСКА

Левски се подсилва с Генков за ШЛ, "сините" с интерес към двама от Берое, напрежение в съблекалнята на Лудогорец

Сензациите в пресата: Левски продава Гаджев и Карвальо, обявяват до дни новия треньор на ЦСКА
Левски продава Гаджев и Карвальо, гърми "Меридиан мач"
 
Левски ще се раз­дели с две от голе­мите си звезди през лятото, научи „Ме­ридиан Мач". Става въпрос за национала
Владимир Гаджев и централния напада­тел Базил де Карвальо. Ръководството на „сините" няма намерение да задържа дуото, като дори ще намали сериозно финансовите си изисквания, за да си улесни трансферите. 
 
През зимата за Ба­зил де Карвальо, към когото имаше интерес от Китай, бяха искани около 800 000 евро. В мо­мента обаче тази су­ма е намалена двой­но. Една от причи­ните е и напреднала­та възраст на Базил, който е на 31 годи­ни. Най-вероятна дестинация за сене­галеца изглежда от­ново Китай. Неже­ланието на ръковод­ството да го задържи е поради факта, че все по-солидно ще се налага Жоао Силва като титуляр. Карвальо е голмайс­тор на тима през то­зи сезон с 18 гола, но реално той „отсъстваше" в голяма част от дербитата.
 
Ситуацията с Га­джев е малко по-различна. При въз­можност треньори­те биха желали да го задържат с оглед и на отказването на Христо Йовов. На национала обаче е обещан трансфер отдавна и този път вече той ще се осъ­ществи. Мениджърът на Гаджев Емил Данчев е натоварен със задачата да му търси солиден от­бор. От „Герена" са склонни да направят реверанс към игра­ча, като го пуснат на „промоция", на­малявайки солидно цената му.
 


Радуканов си тръгва, обявяват наследника му до дни, твърди "Меридиан мач"
 
Ръководството на ЦСКА е взело ре­шение да смени Милен Радуканов след края на пър­венството. В тази връзка до края на седмицата ще стане ясно името на но­вия треньор. Шефо­вете все още об­съждат различни варианти от Бълга­рия и чужбина. Ти­таните вече на ня­колко пъти напра­виха сериозни грешки при избора на треньор. Този път Димитър Бори­сов няма да се по­дава на емоциите и да се вслушва на­пълно в мнението на съветниците си. Първан Първанов-Перо и компания вече са готови с предложенията, но този път ако от „Ти­тан" искат резултати, трябва да бъдат внимателни. Непре­къснатите треньор­ски рокади са част от ежедневието на ЦСКА. Гърнето обе­щава нещо различ­но сега и задължи­телната цел пред „армейците" е тит­лата.
 
Милен Радуканов и помощниците му са крайно разоча­ровани от отноше­нието към тях. За няколко месеца на­чело на ЦСКА те не са получили нито една стотинка от заплатите си. Вчера до късно вечерта се очакваше да пристигнат пари в празната каса на стадион „Българска армия". С тях ше­фовете трябваше да се разплатят с Радуканов и екипа му. Въпреки незадоволителните резултати Милен оста­на начело на ЦСКА поне до края  на първенството. Съществува възможност още след срещата с Пирин (Гд) Радуканов да бъде освободен. Поради тази причина "Титан" организират разплащането с треньорския щаб. Димитър Борисов даде втори шанс на Милен Радуканов, но този път резултати­те бяха трагични. В подкрепа на бив­шия защитник има куп странични фак­тори, които му изиграха лоша ше­га. Въпреки това Радуканов седна на горещия стол с големи обещания. За негово съжале­ние нито едно от тези не се случи, а приказките за на­лагане на юноши също бяха на вятъ­ра.
 


Левски взима Цецо Генков за Шампионската лига, пише "Меридиан мач"
 
Цветан Генков е един от основните варианти за нов нападател на Левс­ки, научи „Меридиан Мач". Със зада­чата да го прикотка на „Герена" се е заел лично изпълнителният директор на „сините" Иво Тонев. Двамата са много близки от времето, в което бя­ха заедно на „Надежда". Генков и То­нев имат и общ бизнес.
 
За подобна сделка се говори от­давна, но проблем беше огромната трансферна цена на Генков. Сега обаче има голяма вероятност напа­дателят да си тръгне като свободен агент от полския Висла, където не иг­рае добре в последно време. Тонев ще използва близостта си с Генков, както и шанса така да заиграе по-лесно в националния отбор и ще опи­та да го убеди да подсили „сините" при планирана продажба на Базил де Карвальо.
 


Левски иска двама от Берое, пише "Тема спорт"
 
Треньорът на Левс­ки Николай Митов ве­че е сложил на масата първите си изисква­ния по лятната селек­ция. Наставникът смята да тръгне по добре отъпканата пътека до Стара Загора, като е хвър­лил око на две от звездите на носителя на купата Берое.
 
Това са португалс­кият полузащитник Лоузейро и нападате­ля Венцислав Хрис­тов. На поста на Христов е набелязан и играч от Португалия.
 
През последните 2 години Левски взе от Берое Иво Иванов и Тодор Христов, кои­то впоследствие бя­ха върнати, и Ди­митър Везалов и Сте­фан Велев. От там дойде и последният треньор Илиан Илиев.
 
Играчите на Берое не са свободни аген­ти. Договорът на Ло­узейро е до 2014 годи­на, а на Христов до 2015 година.
 


Високо напрежение в съблекалнята на Лудогорец, разкрива "Тема спорт"
 
Обстановката в съблекалнята на Лудогорец е взриво­опасна след загубата от Левски с 0:1. Поражение­то най-вероятно ще остави разградчани с празни ръце този сезон, а с титлата ще ликуват сините. 
 
"Тема Спорт" раз­бра, че част от футболистите са скочили на тре­ньора Ивайло Петев. Те са възроптали срещу избра­ната тактика за мача на "Герена". Специалистът реши да изневери на сти­ла, налаган в продължение на две години, като зало­жи на пo-прибрана по­стройка.
 
Най-дейни в критиките очаквано са били българи­те. Те са нападнали освен Петев и чужденците. Причината за това е, че според тях повечето от легионерите са се скрили в мача за титла­та. Грешникът Жуниор Кишада е изпитал най-сериозно гнева на съотборници­те си. Бразилецът про­пусна 2 положения сам срещу Пламен Илиев, с които можеше да га­рантира титлата на Лудогорец. Атакуван е бил и плеймейкърът Марселиньо. 28-годишният футболист през цялата кампания е далеч от формата, която показа през миналия се­зон. Липсата на жела­ние и минималните уси­лия, които полага в дефанзивен план, са преле­ли чашата на търпе­нието на българите. Въ­преки това мястото на бразилеца в стартови­те единайсет е сигур­но, което не се харесва на останалите в събле­калнята. В центъра на събитията е попаднал и Мичел Бургзорг. Холан­децът е бил атакуван за нескопосания си опит да блокира удара на Ан­гелов, той отклони топката, а тя спря в мрежата. 
 
Нашенците обаче смятат, че греш­ката е изцяло на Ивайло Петев, който реши да го пусне няколко мину­ти преди края. футболистите са коментирали помежду си, че треньорът е трябвало да използва Емил Гъргоров. Според тях Бадема е щял да задържи топката далеч от врата­та на Владо Стоянов, с ко­ето да сведе до минимум вероятността за подобен сценарий.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки