Пелето: Най-важният си гол вкарах на 35 години, благодарен съм на Илиан (+ВИДЕО)

"От отпадането то Сараево тръгнаха всички негативи през сезона", довери играчът на Левски

Пелето: Най-важният си гол вкарах на 35 години, благодарен съм на Илиан (+ВИДЕО)
Героят за Левски при драматичната победа с 1:0 над Лудогорец в последния кръг - Станислав Ангелов, призна, че "сините" са имали известен късмет, за да успеят да надиграят "орлите", предаде репортер на Novsport.com. Както е известно, столичани стигнаха до победата с гол в продължението именно на Пелето. 
 
"Срещу Лудогорец се представихме горе-долу на ниво и сега имаме отлична възможност да спечелим титлата. Късметът е част от живота, не е само в играта. Ако се трудиш, работиш и го търсиш, той те съпътства. Като спортисти сме суеверни и всеки си има традиции преди мач, но има закономерност, един път късметът е позитивен, друг път отрицателен. Аз обаче не му обръщам внимание, а гледам работата си, ако дойде добре, ако не дойде, няма какво да направя", заяви Станислав Ангелов. 
 
"Във футбола съм видял толкова странни работи, но не им обръщам внимание, гледам си мене си, аз да изпълнявам моята работа, пък да се случва каквото ще се случва. Всеки трябва сам да гледа себе си и през себе си да си гони целите", продължи философски ветеранът, а за гола си срещу "орлите" каза: "Не ми е минала мисъл, в такива момент човек действа инстинктивно. След това се зарадвах, че криво-ляво топката влезе във вратата". 
 
Относно бъдещето му на "Герена", Пелето заяви: "Има още много неща за решаване в клуба, надявам се, че в близко бъдеще ще има повече яснота по този въпрос".
 
Поливалентният футболист на "сините" обяви още, че не е имал проблем с отстраняването си от отбора, докато треньор все още бе Илиан Илиев, като дори благодари на варненеца за свършената работа през сезона: "Волята се гради цял живот. Не смятам, че този проблем с отстраняването ми е бил чак толкова голям, но преминах и през това. Много съм благодарен на Илиан Илиев, защото той направи много за този отбор - селекцията, подготовката, стилът на игра също е като при него. Ако спечелим титлата, голям процент за успеха ще има и Илиан Илиев, така че му благодаря на този етап, но нека първо спечелим титлата. 
 
За това дали "сините" разполагат с отбор за евротурнирите, Ангелов заяви: "Отбор се гради с години, ние тази година се събрахме 10 нови хора. И искаме да имаме отбор за Европа, няма я тази сработеност, тя идва с времето. В крайна сметка отговорността е на ръководството и треньорите, ние сме само изпълнители. Ние си имаме увереността и смятаме, че нито един от нас не е слаб футболист и има място в Левски. Трябва да продължаваме да работим, има много работа, това е истината". 
 
Той отказа и да прави съпоставка между родния си клуб ЦСКА и този, в който постигна най-големите си успехи като футболист - Левски: "В ЦСКА съм играл преди 15 години, така че нямам представа какво е положението там. Само като наблюдател мога да си вадя представа. Те не ме интересуват, защото са ми противници за едно от първите места". 
 
Станислав Ангелов сподели още, че най-неприятният момент през сезона е било отпадането от Сараево през лятото, което е повело след себе си редица негативи: "Най-неприятният момент бе след мача със Сараево, а трудности винаги има. От отпадането от Сараево тръгнаха всички отрицателни емоции през цялата година. Всичкият негативизъм тръгна от там". 
 
Като най-емоционален пък, Пелето определи сблъсъкът с ЦСКА, спечелен от "сините" с 2:1: "Мачът с ЦСКА бе най-емоционален, лично за мен. Много пъти съм играл в тези дербита и в повечето случаи двата тима подхождат по-затворено. Сега обаче ЦСКА и ние трябваше да атакуваме и се получи една динамична среща. Единственото, от което не съм доволен, че беше толкова рано, за нас футболистите няма по-хубаво нещо от това". 
 
Вторият капитан на Левски отдели и няколко минути, за да коментира двубоя с Берое за купата, загубен от столичани след изпълнение на дузпи и завършил 3:3 в редовното време: "Мачът с Берое бе доста бърз и динамичен и въпреки че останахме с 10 човека продължихме да играем на доста добро ниво, върнахме се в мача, доста интересен сблъсък. Искам да кажа, че мачът трябваше да се играе на по-голям стадион. Левски има много фенове и трябваше повече хора да могат да дойдат на стадиона. Такъв мач все пак не се играе всеки ден, ние не бяхме играли финал за купата от 6 години". 
 
Пелето призна още, че се надява Ботев (Пловдив) да помогне на Левски да спечели 27-ата си титла още тази вечер, когато гостува на Лудогорец в Разград: "Надявам се естествено. Ботев са добър отбор, имат силна организация, играят стабилно. Това ще е тежък мач срещу Лудогорец, чисто психически, а и физически, защото мачът в събота бе доста тежък". 
 
За публиката на Левски и издигнатите свастики по време на мача с Литекс в Ловеч, Ангелов призна: "Не мога да кажа дали наши фенове са издигнали свастики, всеки може да влезе в сектора и да издигне каквото си иска. Не са приятни тези неща, затова си търпим и санкции, това си е регламент. Публиката много добре знае нашето отношение към тях. Винаги сме били щастливи, когато ги радваме и се стремим да побеждаваме. Когато всички се раздаваме и играем е нормално хората да го виждат и оценяват". 
 
"Винаги съм правил това, което обичам, случват ми се само хубави неща, само върху футбола съм концентриран в момента. Повечето ми колеги са вече треньори, това са момчета, с които сме израснали заедно. Аз обаче нямам проблем със себе си", каза още ветеранът, а на въпрос дали би влязъл в политиката отвърна: "Не, не, не, не, това не е моя работа". 
 
Юношата на ЦСКА отрече каквито и да било директиви за това Левски да стане шампион: "Тази година завършихме с 6 червени картона, оттук нататък всичко приключва. Ако имаше някакви директиви, нещата нямаше да стоят така". 
 
Накрая Пелето обяви, че юношите на Левски имат страхотни качества и призна с усмивка, че най-важният гол в кариерата му е дошъл на 35 години - в събота за успеха с 1:0 над Лудогорец: "Младите имат страхотни качества, просто трябва много да се работи. Пътят, по който са тръгнали е правилният, дано да имат късмета и шанса. На мен ми дойде на 35 години да вкарам важния си гол, ако беше дошъл по-рано, може би ситуацията щеше да е друга". 


Ето и видео от награждаването и пресконференцията на Станислав Ангелов
Спартак (Варна) надви Фратрия

Победният гол за "соколите" вкара 19 годишният талант Даниел Халачев в 54-ата минута

Стипич призна: Ще продадем поне един вратар

"Армейците" търсят 3-4 специфични играчи, разкри треньорът

Левски чака двама нови през уикенда

Нападател и халф ще се присъединят към "сините"

Локо (Пд) и Пирин закриха контролата утре

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Юноша на Берое с първи професионален договор

Станислав Йовков подписа със заралии

Нов успех: ЦСКА с 6 от 6 при Стипич

„Червените“ спечелиха с късен гол втората си контрола за деня

Официално: Локо (Пд) се раздели с треньор

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Георги Чорбаджийски: Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта

„Мога само да съм благодарен на треньора, че ми дава шанс“

Легенда на Левски с участие в невероятен обрат

С хеттрик за победителите се отличи Кирил Евтимов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки