Лудогорец остави интригата за титлата и уби евромечтите на Ботев (Пд) (ВИДЕО)

Лудогорец получи две дузпа, Иван Стоянов вкара двата гола и изпусна едната дузпа за 2:0 в Разград, шампионите пак на точка зад Левски

Лудогорец остави интригата за титлата и уби евромечтите на Ботев (Пд) (ВИДЕО)
Лудогорец победи Ботев (Пд) с 2:0 в 29-ия предпоследен кръг на А група и по този начин запази интригата за титлата за последния кръг, а в същото време сложи край на евроамбициите на „канарчетата”, които няма да играят в европейските турнири през следващия сезон.

Лудогорец полчуи две дузпи, вкара само една, а във всичко по-интересно бе замесен Иван Стоянов, който вкара и двата гол и изпусна втората дузпа по много елементарен начин.

Левски взе три точки след служебна победа над Етър в този кръг и така преди последния кръг ”сините” имат точка аванс на върха (70 срещу 69 за Лудогорец). В последния кръг Левски е домакин на Славия, а Лудогорец гостува на вече изпадналия Монтана. Само победа ще гарантира титлата на Левски.

Мачът в Разград реши и възела за третото място. Ботев (Пд) загуби, а в същото време ЦСКА би Пирин (Гоце Делчев) с 1:0. „Червените” си осигуриха трето място с 63 точки кръг преди края, а Ботев (Пд) ще завърши 4-и.

Шампионите стартираха ударно на „Лудогорец Арена” и решиха мача в първите 20 минути, когато се случи всичко по-интересно.

Още в 7-ата минута Марселиньо получи в наказателното поле, Марлон Перейра го натисна в гръб и бразилецът падна, а Мартин Богдев свири веднага дузпа. От бялата точка Иван Стоянов стреля много неубедително, но топката мина през ръцете на Стаховяк за 1:0.

Ботев отговори с меле пред вратата, а Стаховяк излезе да пресрещне Станислав Генчев, който опита прехвърлящ удар, но топката мина встрани от празната врата.

Лудогорец получи втора дузпа само 10 минути след първата. Стаховяк се хвърли в кркаата на Генчев и бургазлията Мартин Богдев прецени, че има нова дузпа. Зад топката пак застана Иван Стоянов, който с огромно самочувствие копна в средата на вратата в стил „Паненка”. Адам

Стаховяк обаче не мръдна от мястото си и лови кълбото.

Въпреки пропуска от бялата точка, Иван Стоянов само две минути по-късно се поправи. Станислав Генчев получи по десния фланг, пусна по-централно в пеналта за Иван Стоянов, който с мощен диагонален шут опъна мрежата за 2:0.

До почивката Лудогорец изпусна да покачи своя аванс, а Галчев центрира заучено за Йордан Христо на задната греда, Стоянов изби неубедително, но Мантула от голлинията изчисти.

В началото на втората част претенции за дузпа за гостите на бяха уважени. Галчев стреля в ръката на Дяков, но тя бе прибрана до тялото и реферът не свири дузпа за „канарчетата” след двете в полза на разградчани.

В 63-ата минута Миро Иванов изведе Иван Стоянов сам срещу вратаря, той опита пак да копне елегантно над Стаховяк, който разгада удара и изби

До края темпото спадна, а след доста смени Милисавлевич пропиля на три пъти шансове да се разпише и Лудогорец спечели само с 2:0.
 
Спартак (Варна) надви Фратрия

Победният гол за "соколите" вкара 19 годишният талант Даниел Халачев в 54-ата минута

Стипич призна: Ще продадем поне един вратар

"Армейците" търсят 3-4 специфични играчи, разкри треньорът

Левски чака двама нови през уикенда

Нападател и халф ще се присъединят към "сините"

Локо (Пд) и Пирин закриха контролата утре

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Юноша на Берое с първи професионален договор

Станислав Йовков подписа със заралии

Нов успех: ЦСКА с 6 от 6 при Стипич

„Червените“ спечелиха с късен гол втората си контрола за деня

Официално: Локо (Пд) се раздели с треньор

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Георги Чорбаджийски: Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта

„Мога само да съм благодарен на треньора, че ми дава шанс“

Легенда на Левски с участие в невероятен обрат

С хеттрик за победителите се отличи Кирил Евтимов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки