ЦСКА с класика напред към Европа (+ВИДЕО и СНИМКИ)

"Армейците" си гарантираха участието в Лига Европа, след като победиха Пирин Гоце Делчев с 3:0

ЦСКА с класика напред към Европа (+ВИДЕО и СНИМКИ)

ЦСКА победи Пирин Гоце Делчев с 3:0 в среща от 29-ия кръг на „А“ група. С тази победа „армейците“ си гарантираха участието в Еврпейските клубни турнири за 14-а поредна година. Головете за „червените“ вкараха Платини от дузпа и Спас Делев, а Дреновички си вкара автогол, след като именно той направи и дузпата за ЦСКА.  

Домакините започнаха по-активно в първите минути. В 10-та минута Анисе се откъсна по дясното крило и центрира към Варела, но стражът на гостите Абди Абдиков със сетни сили пресече паса.

Срещата се играе пред обидно малко зрители по трибуните. За сметка на това агитката на червените е извън стадиона, стои на трибуните на Колодрума, където пали димки и факли, но се е обърнала с гръб към терена в знак на протест срещу лошото управление на клуба.

В 26-та минута изстрел на Сержиньо от 25 метра премина през ръцете на Абдиков и се отби в напречната греда. Малко по-късно Венци Василев засече с глава центриране от фаул, но сантиметри не му достигнаха да отбележи гол.

Голът падна в 40-ата минута. Нвгов автор бе Мишел Платини, който се разписа от дузпа. Тя бе отсъдена за глупава игра с ръка на Атанас Дреновички, който направи нарушението при безобидна ситуация след центриране от корнер.

В 66-ата минута страхотно спасяване на Абдиков избави Пирин от втори гол. Спас Делев центрира от корнер и завъртя така топката, че тя щеше да влезе директно, но стражът спаси. Само минута по-късно отново се наложи Абдиков да се намесва след солова акция на Чочев.

Все пак ЦСКА вкара втори гол в 80—ата минута.  След неуспешен опит за изкуствена засада, Саша се измъкна по дясното крило и се опита да намери Анисе. Дреновички обаче пресече паса и в опита си да изчисти топката я добута до собствената си врата – 2:0.

„Армейците“ дори успяха да направят резултата класически в края на мача. Спас Делев вкара виртуозен гол с пета. Нападателят получи добро подаване в наказателното поле от Ивайло Чочев и прост бутна топката в мрежата на Абдиков за 3:0.

Така ЦСКА си осигури третото място в „А“ група и ще играе в Европа за 14-и пореден сезон. Армейците имат 63 точки, с 6 повече от четвъртия Ботев. Пирин Гоце Делчев пък е гарантирал мястото си в „А“ група на 11-ото място с 31 точки.

 

Спартак (Варна) надви Фратрия

Победният гол за "соколите" вкара 19 годишният талант Даниел Халачев в 54-ата минута

Стипич призна: Ще продадем поне един вратар

"Армейците" търсят 3-4 специфични играчи, разкри треньорът

Левски чака двама нови през уикенда

Нападател и халф ще се присъединят към "сините"

Локо (Пд) и Пирин закриха контролата утре

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Юноша на Берое с първи професионален договор

Станислав Йовков подписа със заралии

Нов успех: ЦСКА с 6 от 6 при Стипич

„Червените“ спечелиха с късен гол втората си контрола за деня

Официално: Локо (Пд) се раздели с треньор

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Георги Чорбаджийски: Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта

„Мога само да съм благодарен на треньора, че ми дава шанс“

Легенда на Левски с участие в невероятен обрат

С хеттрик за победителите се отличи Кирил Евтимов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки