Пол Ламбърт: Връзката между Стан и Вила е много силна, радвам се, че той вече е треньор

Той ще помогне най-много на младите момчета, смята треньорът на Вила

Пол Ламбърт: Връзката между Стан и Вила е много силна, радвам се, че той вече е треньор
Мениджърт на Астън Вила Пол Ламбърт заяви, че се радва за Стилиян Петров, който започна работа като помощник-треньор на резервния тим на бирмингамци.

"Имах тази идея в главата си, Стилиян да започне работа като треньор при нас, разговарях с шефовете на тима и ние всички се радваме, че той прие да изпълнява тази роля", заяви Пол Ламбърт по повод новината, бившият капитан на България започва работа като асистент на Гордън Кауанс при резервите.

Стенли обяви оттеглянето си от футбола на 9 май, след като се бори повече от година с остра левкемия.

"Много се радвам, че Стилиян ще помага на Гордън, когато започна новия сезон и въпреки, че той е дал много на Астън Вила, аз вярвам, че има още много неща, които може да даде на нашия отбор в идните години. Той ще помогне най-много на младите момчета", каза още Ламбърт, който игра рамо до рамо със Стенли в тима на Селтик.

"Стилиян винаги е бил един от най-отдадените хора, които познавам и е човек, който винаги иска да успява. Той има доста мачове за своята родина, бил е капитан на големи клубове, както и на своя национален отбор - България, така че има познания от най-високо ниво", продължи босът на Астън Вила.

Ламбърт добави: "Сцените от миналата неделя след последния ни мач за сезона срещу Уигън, както и веднага след мача ни с Челси преди това, показват колко голяма е връзката между Стилиян и този клуб. Беше наистина трогателно".

"Качествата на Стилиян ще намерят добро, практично приложение и той отново ще играе основна роля в Астън Вила, това е сигурно", завърши Пол Ламбърт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки