Тони Здравков разкри: Днес нашият отбор игра без вратар

„Познавайки Ицо Стоичков, не се съмнявам във феърплея му"

Тони Здравков разкри: Днес нашият отбор игра без вратар
Старши треньорът на Ботев (Враца) Антони Здравков заяви, че той и неговите възпитаници са си свършили работата в двубоя с Монтана, спечелен с 3:1. Успехът на Локо (Сф) над Литекс 2 минути преди края запази интригата за оцеляване до последния кръг.
 
„Важното е, че ние победихме. Другите не ме интересуват. Явно интригата се запазва до последния мач. Това, че Локомотив са победили, не можем да коментираме нищо. Няма нищо лошо, играят футбол, били са.”
 
„Почнахме много добре, поведохме, допуснахме елементарна грешка. Наляхме гипса до края на първото полувреме. Не ни спореше нищо, през второто се коригираха нещата, особено след гола създадохме още 2-3 ситуации, вкарахме пак. Доволен съм от победата, не мога да не съм”, коментира Сухия пред Нюз7.
 
„Беше ясно, че нашият отбор трябваше днес да победи. Ние си свършихме работата.”
 
Той разкри подробности около разговорите си с кмета на Враца Николай Иванов преди да се завърне начело.  
 
„Много беше трудно. Когато се върнах, трябваше да се поправят много неща - селекцията, отбор, който не беше трениран. През втория полусезон не можахме да се подсилим с по-класни по простата причина, че нашият бюджет е ограничен. Въпреки това съумяхме да натрупаме точки, които ни оставиха в играта.”
 
„Тръгнах си в един момент, в който отборът бе изграден. И когато отборът се разби, не по вина на феновете, и когато кметът ми се обади му казах: ‘Мога да се върна, само ако съумеем да се изчистим от хората, които пречеха, и да направим всичко възможно да направим отбор, който ще радва хората. Дали ще останем, е друг въпрос’. Тези хора заслужават да имат отбор в А група.
 
На въпрос дали остава начело на врачани, Здравков отвърна: „Първо да свършим работа и после да говорим за бъдещето.”
 
„Голяма част от тях имат огромен потенциал. Някои са много са непознати за обществеността. Друга голяма част ги познават и вие видяхте движението, хубавите неща. Дарко командва перфектно защитата. За Илия няма какво да се каже. Познавам го от много дълги години. Дори играхме заедно в Септември. Едно момче, за което футболът е всичко за него. Знае какво е да си професионален футболист, грижи се за себе си и за тялото си. Това, че е на години, няма никакво значение.”
 
Наставникът на врачани е убеден във феърплея на старши треньора на Литекс Христо Стоичков. „Познавайки Ицо Стоичков, не се съмнявам”, каза той на въпрос, свързан със спортсменството в мача между ловчанлии и Локо Сф (1:2).
 
На пресконференцията Здравков разкри: „Днес нашият отбор реално игра без вратар, тъй като знаете, че Митов е наказан, Чавдаров влезе контузен и аз искам да му благодаря, че стисна зъби и че изигра този мач. Бях предупредил да не му връщат топката, че има проблем с крака и трудно ще отиграе. Но напрежението повлия и му връщаха 7-8 пъти и затова публиката го освиркваше. Другият ни вратар след 1 седмица тренировки не можехме да рискуваме да почнем с него.”
 

„Нямаше умисъл в състезателя на Монтана”, смята Здравков относно грубото влизане на Мартин Сечков срещу Цветелин Тонев, в резултат на което футболистът на Ботев е със счупен крак на две места.   

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки