Мишел Платини няма да играе за България (+ВИДЕО)

Любослав Пенев разясни ситуацията с Тошко Неделев, Спас Делев и Мишел Платини

Мишел Платини няма да играе за България (+ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев сподели своите очаквания за приятелските мачове с Япония и Казахстан, съобщи репортер на Novsport.com.

Както е известно, "лъвовете" гостуват в Страната на изгряващото слънце на 30 май, а на 4 юни играят в Алмати.  Разширеният списък на наставника за двата двубоя включва общо 24 играчи, като 7 от тях играят в чужбина, а 17 - в "А" група. Сред тях донякъде изненадващо попадна нападателят на ЦСКА Спас Делев, но самият Пенев обясни повиквателната на бързака от село Ключ и отхвърли възможността неговият съотборник на „Българска армия” Мишел Платини да играе за представителния ни тим.

„Списъкът с футболистите вече е даден и към момента няма какво да добавя. Утре рано сутринта ще пътуваме. Нормално е някои да са по-изморени, но това сега не е важно. Първенството завърши, имаше интересни мачове и резултати. Нашият щаб наблюдава на живо по 4-5 мача на кръг. Доволен съм от видяното, но мнението ми ще се затвърди в предстоящите мачове."

"Съперниците не са случайни и целенасочено искахме да играем като гости, защото ни предстоят гостувания в световните квалификации, а чак накрая сме отново домакини. Резултатът в предстоящите приятелски срещи не е важен за мен, по-важно е да изпробваме някои неща. Експерименти не, но различни схеми и постройки ще пробваме със сигурност."

"Има футболисти, като Неделев и Терзиев, както и контузения Славчев от Литекс, които предоставих на Михаил Мадански, защото те имат официални мачове. Тези играчи също влизаха в моите сметки, но засега ще сме без тях, няма проблеми”, сподели Пенев, след което бе запитан дали предстоящите шампионски празненства в Лудогорец ще се отразят на представянето на повиканите от Разград футболисти.

„Няма време за празници футболистите и съм сигурен, че на никого не му минава през главата да провали своята кариера заради нещо, което не е трябвало да прави. Играчите на Лудогорец са пуснати от мен и ги чакам след награждаването, фиестите им и останалите неща, които са организирали.”

Впоследствие Пенев бе помолен да коментира изненадващата повиквателна на Спас Делев.

„Да, той известно време не бе във футбола, но отново се появи и доказа, че може да играе. Прави го редовно и не случайно съм го повикал. Когато забележа играч, показващ добра форма, му пращам повиквателна. За всеки е отворена врата и ще бъде повикан, ако демонстрира добри игри.”

Националният селекционер разясни и ситуацията с бразилеца Мишел Платини, който попадаше в сметките му, но няма да може да играе за „трикольорите” заради законови пречки.

„Нека разясним тази тема, защото някои мои колеги дават интервюта и се изказват неподготвени, а в медиите излизат неточни информации. Футболист, който може да играе за националния отбор, трябва да е живял 5 години без прекъсване в България. Това е различно от необходимия срок за получаване на българско гражданство. Платини имаше едно прекъсване, когато игра в Румъния, така че не е живял постоянно в България. Тънък е моментът, но той трябва да бъде отчетен. Имах желание, но това е законов факт и ние в никакъв случай не трябва да прескачаме закона.”

Ето го и разширения състав на България за контролите с Япония и Казахстан:

Вратари: Николай Михайлов (Твенте, Хол), Владислав Стоянов (Лудогорец), Пламен Илиев (Левски), Михаил Иванов (Левски).

Защитници: Илия Миланов (Литекс), Александър Александров (Черно море), Иван Иванов (Партизан, Сър), Георги Терзиев (Черноморец), Петър Занев (Волин Луцк, Укр), Веселин Минев (Ботев Пловдив), Йордан Минев (Лудогорец), Радослав Димитров (Славия).

Полузащитници и нападатели: Владимир Гаджев (Левски), Георги Илиев (Черно море), Светослав Дяков (Лудогорец), Георги Миланов (Литекс), Стефан Велев (Левски), Христо Златински (Локомотив Пловдив), Станислав Манолев (Фулъм, Анг), Спас Делев (ЦСКА), Емил Гъргоров (Лудогорец), Илиан Мицански (Инголщадт, Гер), Валери Божинов (Виченца, Ит), Ивелин Попов (Кубан, Рус).

Ето и пълен видеозапис от пресконференцията на Любослав Пенев!

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки