Зинедин Зидан е новият спортен директор на Реал Мадрид

Флорентино Перес уточни, че няма да плаща компенсация на Моуриньо

Зинедин Зидан е новият спортен директор на Реал Мадрид
Зинедин Зидан е новият спортен директор на испанския футболен гранд Реал (Мадрид), съобщи президентът на клуба Флорентино Перес в интервю за местното радио "Кадена СЕР".
 
Перес все още не е наясно кой ще бъде старши треньор на тима през следващия сезон, след като договорът на Жозе Моуриньо беше прекратен по взаимно съгласие.
 
"До следващата седмица няма да обсъждаме този въпрос. На този етап е ясно само, че Зидан ще бъде ръководител на новия ни спортен проект", каза президентът на "Белия Балет".
 
40-годишният Зидан игра за Реал в периода 2001-2006 година, а преди две години се завърна в клуба като личен съветник на Перес.
 
Президентът на мадридчани не пожела да говори за ситуацията около двамата водещи кандидати за поста старши треньор Карло Анчелоти и Юп Хайнкес. Той обаче коментира Юрген Клоп, който изведе Борусия Дортмунд да финала в Шампионската лига именно след победа над Реал в полуфиналите с 4:3 общ резултат.
 
"Харесвам Клоп. Той е добър треньор. Играчите на Дортмунд, обаче, са по-млади от нашите и не съм сигурен, че неговият стил ще бъде ефективен тук", каза Перес.
 
Той уточни, че Реал няма да плаща компенсация на Моуриньо, тъй като договорът е разтрогнат по взаимно съгласие. Президентът на Реал ще предложи нов договор с подобрени финансови условия на звездата на отбора Кристиано Роналдо.
 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки