Миланов заменя Бодуров, Любо мисли кой да води атаката

Слекционерът се колебае между Мицански, Бадема и Божинов

Миланов заменя Бодуров, Любо мисли кой да води атаката

Днес в 13:20 часа българско време националният отбор на България по футбол ще се изправи срещу този на Япония в контролна среща на стадион "Тойота" в Нагоя. 

Селекционерът на Бълга­рия Любослав Пенев има да решава само една въ­просителна преди днешната контрола с Япония. Любо ще умува до последно на кого да повери атаката. Опциите пред него са три - Илиян Мицански, Емил Гъргоров и Вале­ри Божинов, Като първите двама са с по-големи шансове. Ел Голеадор предпочита схе­ма без типичен таран, с фал­шива деветка, какъвто е Ба­дема. Сега обаче Любо е ре­шил срещу по-ниските на ръст бранители на съперника да опита и вариант с изявен централен нападател. Капи­танът Ивелин Попов ще играе по лявото крило, а от­дясно ще атакува Станислав Манолев.

Пенев не предвижда се­риозни експерименти за дву­боя със самураите. Промени селекционерът е планирал да прави за проверката с Казах­стан на 4 юни.

Мястото на Контузения Капитан на Литекс Николай Бодуров в центъра на отбраната ще бъде заето от друг бранител на ловчанлии - Илия Миланов. Той ще си партнира с Иван Иванов. На двата бека ще бъдат близнаците Йордан (отдясно) и Веселин (отляво) Миневи.

В средата на терена ще оперират Светослав Дяков и Владимир Гаджев, а играта пред тях ще връзва Георги Ми­ланов.

На вратата на място­то на отпадналия заради Кон­тузия Ники Михайлов ще за­почне Владислав Стоянов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки