1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Без Габрово в Шампионската лига

Без Габрово в Шампионската лига

България няма да има два отбора в най-авторитетния волейболен турнир на Европа

Без Габрово в Шампионската лига

 България няма да има два отбора в най-авторитетния волейболен турнир на Европа - Шампионската лига. В централата и в офиса на “Габрово” бе получен отказ от Европейската конфедерация (СЕВ) на молбата от клуба за получаване на уайлд кард. Така в лигата ще играе само шампионът “Марек Ивкони”, а финалистът в първенството “Габрово” ще се включи във втория по сила турнир за Купата на СЕВ.

“Разочаровани сме, но не може нищо повече да направим - коментира треньорът Любомир Герасимов. - Предполагаме, че ни отказват, защото България има само два отбора в турнирите и не може и двата да са в Шампионската лига. Лошото е друго - само ние и “Марек Ивкони” заявихме участие. А това няма как да не се отрази, защото така отново ще губим квоти за Европа. Като член на УС на федерацията ще предложа на ръководството да се преразгледа политиката в това отношение и да се подпомагат отборите да играят в евротурнирите. Иначе ще изчезнем от картата на клубния волейбол. Ние вече работим по селекцията за есента и отново ще гоним и титлата у нас”

Миналата година в евротурнирите играха още ЦСКА и “Левски Волей”.

Същевременно селекционерът на националния Камило Плачи ще обяви в неделя състава за първото гостуване от Световната лига - на 7 и 9 юни във Франция. Италианецът разкри, че знае кои са 12-те, но не иска да прибързва с решението си. В петък и събота от 17,30 часа националите играят контроли с Иран, входът за зрители в зала “Христо Ботев” е свободен. На облекчен режим тренират Теодор Салпаров, Иван Станев, Николай Учиков и Станислав Петков.