1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Делят националите на две

Делят националите на две

За участие в популярния турнир са картотекирани 22-ма състезатели, но групата за всеки мач трябва да наброява максимум 12

Делят националите на две

 Националният отбор по волейбол ще бъде разделен на две групи по време на Световната лига. За участие в популярния турнир са картотекирани 22-ма състезатели, но групата за всеки мач трябва да наброява максимум 12.

Десетимата, които ще отпаднат за съответните срещи, ще продължат да се готвят на пълни обороти. За целта и щаба на старши треньора Камило Плачи ще бъде разделен на две части. Почти сигурно заниманията в София ще бъдат водени от Драган Нешич и Мирослав Живков, а екипът се допълва от български статистик и физиотерапевт.

Плачи ще води основната група заедно с асистентите си Найден Найденов и Марко Кампери, кондиционния треньор Алесио Карара, статистика Мауро Пулео и д-р Динко Захариев.

Италианският ни селекционер ще обяви групата от 12 състезатели за гостуването на Франция в неделя. Отборът пътува на 5 юни, а първите ни мачове от лигата са на 7 и 9 юни съответно в Монбелиар и Мец.

Тази вечер националите ще направят съвместна тренировка с отбора на Иран. Официалните контроли с възпитаниците на легендата Хулио Веласко са утре и вдругиден от 17,30 часа в зала "Христо Ботев". Входът е свободен.

"Вече съм наясно с групата, но ще изчакам да минат контролите, за да обявя имената на състезателите. Доволен съм от работата до момента, опитваме всеки ден да подобряваме по нещо", заяви Плачи.

Четирима от играчите - Теодор Салпаров, Иван Станев, Николай Учиков и Станислав Петков, се готвят на малко по-облекчен режим.

"Следим постоянно състоянието им. Травмите са част от процеса на подготовка, нашата задача е да се справяме с тях, доколкото е възможно", добави Плачи.