Скучна, но ефикасна България срази Япония (+ВИДЕО)

„Лъвовете“ спечелиха проверката в Страната на изгряващото слънце с 2:0 - вратарски гол от 30 метра и автогол на капитана на Япония носят победата ни

Скучна, но ефикасна България срази Япония (+ВИДЕО)
България победи Япония с 2:0 в контролна среща, играна в Нагоя. „Лъвовете“ не показаха кой знае колко блестяща игра, но с много добра тактическа дисциплина и почти 100-процентова успеваемост при положенията момчетата на Любослав Пенев се поздравиха с победата.
 
Пред пълните трибуни на „Тойота Стейдиъм“ Станислав Манолев откри още в третата минута от фаул. Второто попадение за българите бе дело на капитана на Япония Хасебе, който си наниза ефектен автогол.
 
Любослав Пенев изпробва много интересен състав в страната на самураите. Селекционерът заложи на Делев в атака, което бе изненада, както и оставянето на Веселин Минев на пейката за сметка на Радослав Димитров от Славия. Друг интересен момент от постройката на Пенев бе и липсата на Георги Миланов, на чийто място игра ветеранът Георги Илиев.
 
Цялостно „лъвовете“ не създадоха много сериозни положения в срещата, но по-важното бе че допуснаха много малко ситуации пред вратата на Владислав Стоянов, който замества контузения Николай Михайлов.  Именно добрата игра в защита донесе победата на нашия тим.
 
Станислав Манолев откри резултата още в третата минута. Играчът на Фулъм стреля топовно от фаул от над 30 метра, а кълбото заблуди вратаря на домакините и се оплете в мрежата му за 1:0.






 
Спас Делев можеше да увеличи преднината на "трикольорите", но ударът му в 7-ата минута премина над вратата. В следващата атака Инуй пробва изстрел от далеч, но топката излезе в аут. В 15-ата минута пак Инуй центрира остро, но Йордан Минев изчисти в аут.
 
Минев отправи отличен удар в 21-ата минута, насочен точно под гредата, но този път японският страж бе на висота и спаси. Три минути след това домакините успяха да вкарат попадение, но то не бе зачетено поради засада. В 27-ата минута Владислав Стоянов улови силен диагонален изстрел на Комано. В 31-ата минута вратарят на Лудогорец се справи и с удар на звездата на Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава.
 

 
Втората част започна с натиск на "самураите". В 51-ата минута отново Кагава излезе на удобна позиция, но дебютиралият за България Александър Александров от Черно море успя да го блокира. В 68-ата минута Курихара отправи опасен удар с глава след ъглов удар, но не намери очертанията на вратата.
 


В 70-ата минута влезлият като резерва Златински отправи остро центриране в наказателното поле, където Хасебе засече неспасяемо кълбото в собствената си врата. Така резултатът стана 2:0 в полза на "лъвовете", а задачата на Япония - почти невъзможна.
 
До края на срещата самураите опитаха да върнат едно попадение и го направиха в добавеното време. Нагатомо се разписа 60 секунди преди края на двубоя, но точно когато се зарадва, видя вдигнатия флаг на страничния рефер, което означаваше засада и чиста победа с два гола разлика за България.



 
Следващата проверка на нашите е срещу Казахстан на 4 юни (вторник) от 17:00 ч българско време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки