И Нюанджи бяга от ЦСКА

Серж Нюанджи става по­редният футболист, който си събира багажа от "Армия­та" заради неизплатени за­плати

И Нюанджи бяга от ЦСКА

Серж Нюанджи става по­редният футболист, който си събира багажа от "Армия­та" заради неизплатени за­плати. Неговият адвокат ве­че е подал уведомление за прекратяване на договора с ЦСКА. Тогоанецьт има прос­рочени месечни възнаграждения. Той чака четири заплати от клуба и това е поводът, накарал го да предприеме съответните действия. Така Нюанджи става четвъртият футболист, който в рамките на няколко месеца се разделя с ЦСКА поради една и съща при­чина - финансова. Преди него това направиха румънецът Александру Пакурар, дългогодишният капитан на отбора Тодор Янчев (б.а. - за него то­ва бе само формален повод) и Илияс Кириякидис.


Агентът на Нюанджи Ни­колай Ишков потвърди пред "Тема Спорт", че клиентът му има да получава пари от ЦСКА, но не пожела да комен­тира темата подробно. Именно Ишков доведе напа­дателя на "Армията" през ми­налото лято. Той дойде от Ница като свободен агент.

Тогоанецьт ще се запомни с победния гол, който вкара във вечното дерби с Левски през есенния полусезон. След този мач очакванията бяха той да затвърди възхода си и да се наложи като основен футболист в състава, но това така и не се случи.

От друга страна, ЦСКА имаше намерение да му пред­ложи разтрогване на кон­тракта по взаимно съгласие, като му изплати всички за­плати плюс известна компен­сация. Сега обаче ситуацията се променя и червените ос­вен заплатите, които му дължат, може да се наложи да му преведат и всички пари до края на договора. Не е изключено в следващите дни да има още футболи­сти, които ще предприемат подобни действия.

В същото време стана яс­но, че доста служители на клу­ба се готвят да излязат в дълъг отпуск от началото на идната седмица. Причината за намерението им е ясна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки