Боби Михайлов за националите: Сигурен съм, че сме на прав път (+ВИДЕО)

„Дано да имаме късмет, защото без него не се случва нищо”

Боби Михайлов за националите: Сигурен съм, че сме на прав път (+ВИДЕО)

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов постави добра оценка на българския национален отбор, който в четвъртък победи Япония в контрола с 2:0, а понастоящем се намира на втора позиция в своята група от световните квалификации за Мондиала в Бразилия през 2014 година.

Бившият вратар на представителния ни тим все пак подчерта, че основната задача на селекционера Любослав Пенев е да подготви боеспособен тим за предстоящите след това европейски квалификации, съобщи репортер на Novsport.com.

„Както каза старши треньорът, Япония наистина е много силен отбор и игра много силно. Ние се представихме достойно, така че наистина една престижна победа срещу един от добрите отбори. Хубава проверка, играна пред 45 000 зрители и отлична атмосфера, а това е добре, защото отборът е млад, с млади момчета и аз ги поздравявам.”

„Не се надявам, а съм сигурен, че сме на прав път. Дано да имаме късмет, защото без него не се случва нищо, за да достигнем евентуално до бараж. Аз обаче неведнъж съм казвал, че се готви отбор за следващите квалификации. Ако сега успеем, ще бъде много хубаво и аз го пожелавам от сърце”, заяви Михайлов, който коментира и ролята на младежкия ни представителен тим:

„За младежите знаете, че винаги търсим класиране, защото едно участие на Европейско първенство води до следващи олимпийски цикъл. Основната роля на младежкия национален отбор е да се продължи работата на тези юноши и да се дава материал за „А” националния отбор.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки