Сензациите в пресата: Левски гони Везалов и прави селекция от свободни агенти

Клуж иска Петев за треньор, Лудогорец набеляза двама за ШЛ и още…

Сензациите в пресата: Левски гони Везалов и прави селекция от свободни агенти

Сензациите в пресата днес, 03.06.2013 година:









„Меридиан мач”: Левски гони Везалов
Защитникът Димитър Везалов ще бъде освободен от Левски, научи „Меридиан Мач". Договорът му с клуба, който изтича през лятото на 2015 година, ще бъде прекратен по взаимно съгласие. „Сините" ще се разделят без финансов иск с Везалов, като основната причина за това е автоголът, който бранителят си заби в дербито със Славия за 1:1. Нелепото попадение във вратата на Пламен Илиев де факто лиши Левски от титлата, която всички на „Герена" очакваха. От спортно-техническия щаб на „сините" обясниха пред „Меридиан Мач", че са взели решение да се разделят с Везалов, за да не се повтори случаят „Иво Иванов". Припомняме, че последният си заби автогол в последната минута на мача с Лил в Лига Европа за 2:2 на стадион „Васил Левски". Попадението на Иво Иванов във вратата на Кирил Акалски костваше на „сините" мястото в 1/16-финалите на турнира. След онзи автогол защитникът така и не успя да се възстанови психически, като за това помогнаха и феновете на Левски. Агитката не прости на Иво Иванов и на няколко пъти, след издънка на отбора, искаше главата му, като желанието им за това беше най-силно след загубата от Сараево. Тогава „сините" шефове решиха да спасят Иванов от гнева на агитката и го пратиха в Берое, откъдето дойде на „Герена". По ирония на съдбата той беше разменен с друг защитник от Стара Загора - Димитър Везалов.

„Меридиан мач”: Сините взимат само свободни агенти

Селекцията на Левски ще се състои почти изцяло само от свободни агенти. Това довериха от ръководството на „сините". Причината е, че на „Герена" все още не са наясно с какъв точно бюджет ще разполагат. Почти сигурно той ще е на практика равен на нула и ще се формира само от продажби на играчи. Изключение може да направи само трансферът на Галин Иванов от Славия. В покупката на крилото на „белите" ще бъде включен евентуално и Милен Василев от „сините . Както е известно, на „Герена" продължават усилено да търсят централен защитник и вътрешен халф. В момента всички отговорни фактори в клуба -Николай Митов, Даниел Боримиров и Христо Йовов, продължават да гледат дискове с футболисти, от които избират оптималните варианти за лятна селекция.

„Тема спорт”: Локо Сф пожела Дани Георгиев и Балджийски

Треньорът на Локомотив София Емил Велев иска да подсили тима с двама полузащитници. Кокала е набелязал за трансфер халфа на Локомотив Пловдив Даниел Георгиев и разтрогналия с Черноморец Борислав Балджийски. Интерес към Георгиев проявява Черно море. Треньорът на моряците Георги Иванов - Гонзо вече е потърсил контакт с него. Локо Сф вече привлече бившето крило на Берое и Левски Тодор Христов. От клуба пробват да си уредят подписите на Михаил Венков и Джереми Родригес, с които Велев работи в Локомотив Пловдив. В "Надежда" вече дадоха старт на сериозна чистка. С клуба се разделиха Уилкер Перейра, Ивелин Янев, Дани Кики и Илиян Гаров. Контрактите на Атанас Бор-носузов, Марчо Дафчев, Антонио Павлов и Костадин Велков пък няма да бъдат удължени.

„Меридиан мач”: Клуж иска Ивайло Петев за треньор
ЧФР Клуж сензационно поиска да назначи на треньорския пост Ивайло Петев. Новината бе съобщена от румънския сайт siridesport.re. Спекулациите на север от Дунав тръгват, след като треньорът на Лудогорец е забелязан на мача на ЧФР с Петролул в компанията на президента на клуба от Клуж Юлиу Мурешан. Петев е добър приятел със сегашния треньор на румънците Еуген Трика, който направи добро име у нас в Литекс и ЦСКА. ЧФР Клуж е три пъти шампион на Румъния от 2008 година насам, като бе и в групите на Шампионската лига. Последния сезон обаче клубът от Клуж завърши на осмо място в крайното класиране и не се класира за евро-турнирите. Румънците не изключват възможността Петев и Трика да работят заедно, тъй като румънецът все още няма ПРО лиценз.



„Меридиан мач”:  Лудогорец набеляза французин и румънец за ШЛ
Спортно-техническият щаб на Лудогорец трескаво работи по селекцията на отбора, след като стана ясно, че тимът отново има възможността да атакува групите на Шампионската лига. От Разград са набелязали вече двама футболисти от Румъния за трансфер. Това са футболистите на ЧФР Клуж Никола Годмеш и Габриел Мурешан, които са препоръчани лично от Еуген Трика. В Лудогорец работят много добре с румънски мениджъри и са доволни от трансфера на Козмин Моци. 31-годишният Мурешан е бивш румънски национал, но е обвързан с договор с ЧФР Клуж до 2015. Идването на французина Годмеш, който е офанзивен халф и освен в Румъния е играл и в португалския Навал, е по-лесно, тъй като той става свободен агент през лятото. От Лудогорец предпочитат румънския пазар, тъй като играчите нямат нужда от дълга адаптация. „Орлите" не искат повече бразилци, защото нямат свободна квота за играчи извън Европейския съюз.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки